BALKAN „EL KLASIKO“, CELJE STIŽE U ZAGREB, Dvoršek: „Matić odličan, tradicija velika, ali pobeda naša“ – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

BALKAN „EL KLASIKO“, CELJE STIŽE U ZAGREB, Dvoršek: „Matić odličan, tradicija velika, ali pobeda naša“

Početak EHF Lige šampiona obeležiće i najstariji balkanski derbi u evropskom smislu te reči između Zagreba i Celja (subota,18h). Celjani stižu u „Arenu“ posle poraza u derbiju slovenačkog šampionata od Gorenja, dok je Zagreb imao samo lagani „warm up“ u mečevima sa Nekseom i Borcem. Trener domaćih Boris Dvoršek veruje da bodovi moraju da ostanu u hrvatskoj prestonici:

– Očekujem da sutra budemo u pravoj formi, očekujem jednu pravu, fajtersku utakmicu i na koncu očekujem našu pobjedu. Već smo navikli da na duže vrijeme ne možemo računati na Brozovića, Kovačevića i Obranovića, ali osim toga sastav je kompletan. Atmosfera je pozitivna, prisutna je jedna pozitivna trema nakon dugog iščekivanja. Kroz svaku utakmicu priprema razmišljali smo o Celju i sada je konačno došao i taj dan. Nervoze nema, ali pozitivna trema je prisutna – rekao je Dvoršek na PRESS-u pred utakmicu i dodao:

Skautirali smo Celje dva puta u posljednjih dvadesetak dana. Išli smo pogledati utakmice sa Krkom i Velenjem, a osim toga pogledali smo nekoliko DVD-a s njihovim susretima. Osim toga  igrali smo s njima na Kempa kupu i mislim da nekih velikih iznenađenja ne bi smjelo biti. Sutra imamo posla s jednom vrlo ozbiljnom ekipom, sa ekipom koja ima tradiciju, kvalitetu i odličnog i hrabrog trenera. To je čovjek koji će isprobati razne varijante kako bi došao do pozitivnog rezultata, pa smo stoga i mi spremni na varijante obrane 6-0, 5-1 ili 3-3. Njihov forte je brzi centar, kontra i polukontra, ali mi poznajemo i njihove mane. Mislim da je kvaliteta na našoj strani i definitivno mogu reći da će dečki biti spremni za ono što slijedi sutra – zaključio je trener CO Zagreba Boris Dvoršek.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *