Balkan-Handball.com

Balkanski derbi u LŠ (subota 19 časova, HRT 2): Zagreb favorit u Sarajevu

 U subotu se od 19 časova u sarajevskoj Skenderiji, igra meč drugog kola Lige šampiona, ovom području posebno interesantan, između domaće Bosne BH Gas i zagrebačkog C.O Zagreba. Nakon utiska, koji su šampioni BiH i Hrvatske ostavili u prvom kolu, lako je i rukometnim laicima prognozirati ishod susreta, a iz novinarskog ugla priželjkujemo punu dvoranu i dobar rukomet.

Nažalost, rukomet se teško "prima" u Sarajevu i pored višegodišnjih napora ljudi iz Sarajeva. Dokaz za to je i nepostojanje interesa nacionalnih televizija da prenose utakmice Lige šampiona, iako je reč o jedinom učesniku jednog elitnog evropskog takmičenja u prestonici BiH. Na ruku skepticima ide i igra Bosne u prvom kolu Lige šampiona u porazu od jako prosečnog Sankt Petersburga, nedorečena, bez vođe na terenu, nekoga ko će da povuče, kada ekipa stane.   

– O Zagrebu se nema puno šta pričati. Njihove kvalitete su dobro poznate svima. U ovu utakmicu oni ulaze kao favoriti. Naš problem je u tome što smo još neuigrani, zajedno smo tek neka dva meseca – izjavlo je trener "Studenata", Irfan Smajlagić.

Sa druge strane, Zagrepčani osokoljeni odličnom partijom protiv očajne Konstance 33:23, s pravom dolaze u Sarajevo kao favoriti. Koliko je taj tim jak, sa ili bez, Ivana Balića, možda se moglo videti u prvih sedam minuta meča na Crnom moru, kada Zagrepčani nisu mogli da daju gol bez "Mocarta", ali u krajnjem slučaju, nije ni važno. Ivano je tu, vrhunski, sa malo ili malo manje treninga u nogama, dovoljno za većinu protivnika u Ligi šampiona. Kao atrakcija, sigurni smo, izazvaće veliki broj Sarajlija da dođu i uživaju.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *