Bekament rezigniran pred start finalne serije: Počnite da radite svoj posao - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Bekament rezigniran pred start finalne serije: Počnite da radite svoj posao

Bekament rezigniran pred start finalne serije: Počnite da radite svoj posao

zika.bogdanovic
0 komentar

Finale ženskog plej-ofa u Srbiji počinje u subotu utakmicom Jagodine i Bekamenta Bukovičke Banje u hali „JASSA“. Nezadovoljni tumačenjem propozicija, oglasili su se i predstavnici kluba iz Aranđelovca.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Ulazimo u sam finiš takmičenja u Super ligi Srbije za rukometašice, u okviru koje će o tituli prvaka države odlučivati ŽRK Jagodina i naša ekipa, ŽRK Bekament Bukovička Banja. Želimo da istaknemo da smo u svim dosadašnjim ocenama, na sastancima koje smo imali sa rukovodstvom lige, pozitivno komentarisali i ocenjivali dosadanji tok lige, po pitanju zanimljivosti, neizvesnosti i regularnosti… čemu su pre svega doprineli igrači, treneri, predstavnici klubova ali i službenih lica, kao i predstavnici rukovodstva lige, direktor Zoran Lazarević, i njegovi saradnici.

Svi u klubu i oko njega, trudili su se da doprinesu regularnosti, sportskom ponašanju i da u duhu fer pleja, odgovore na zahteve propozicija takmičenja i ostalih normativnih akata propisani, kako Zakonom o sportu, tako i aktima koje je propisao nadležni Savez, u ovom slučaju Rukometni Savez Srbije.

Posebno ističemo dobru saradnju i korektne odnose sa ostalim klubovima u takmičenju, čiji su se predstavnici trudili da budu, kako dobri domaćini tako i gosti.

Sve napred navedeno i još mnogo toga, po našem skromnom mišljenju, dovelo je do toga da je liga principijelno funkcionisala dobro i da nekih većih zamerki na tok iste nije bilo, ili mi za njih nismo čuli…

Uspeli smo da se u velikoj meri, kao klub odupremo svim posrednim i neposrednim pritiscima „da budemo na nečijoj strani“ u okolnostima u kojima traje neprestani rat za pojedine pozicije kako u Rukometnom savezu Srbije, tako i u pojedinim strukovnim organizacijama… Uspeli smo, jer nas suštinski kao klub ne zanima ko je na kojoj funkciji, jer imamo isuviše posla oko toga kako da obezbedimo egzistenciju kluba u okolnostima, u kojima se o našem zajedničkom sportu, godinama unazad, u javnosti piše i govori u negativnom kontekstu, čemu mi kao klub, nismo nikada doprinosili, niti nas je negativna priča bilo kada zanimala!

Da li smo imali povoda da u javnosti budemo negativni, da li smo bili nekada nezdovoljni odlukama onih koji manje ili više odlučuju o sudbini rukometa, na legalan način ili „ispod tezge“, da li smo uvek bili zadovoljni suđenjem i odnosom drugih prema našem klubu…??? Ne nismo, više puta, i u velikoj meri!!! Uprkos tome, ćutali smo i radili, i prvenstveno tražili greške i krivce u svojim redovima… i „gledali u svoje dvorište“…!

Zbog svega napred navedenog, zbog pola veka postojanjaa našeg kluba, zbog skoro 400 utakmica odigranih u Super ligi, zbog predhodnih 20 sezona u kontinuitetu u eliti, zbog učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, zbog osvojenih trofeja, zbog naše dece koja su u klubu, zbog svih onih koji vole ovaj klub i ovaj sport… zbog ljudi koji nas finansiraju i veruju u nas… i zbog još mnogo čega, želimo da ukažemo na velike propuste u radu pre svega Takmičarske komisije RSS-a, i svih onih koji su dužni da nam obezbede regularno takmičenje i regularne uslove, da se liga završi onako kakva je i bila: regularno, bez primedbi, bez uticaja na njen konačan ishod van terena i van onoga što nije rukomet!

Ovo saopštenje našeg kluba nije i ne može biti nikakav pritisak na bilo koga, već naša potreba da javnost zna da, ni predstavnici Jagodine, ni Naise, ni Medicinara, pa ni našeg kluba (neka demantuju da nije tako ako se ne slažu), pre samog početka plej-ofa, nisu imali jasnu i nedvosmislenu potvrdu, kako i na koji način će se liga završiti!!!

Kada to kažemo, to se pre svega odnosi na finalnu seriju, u kojoj važeće propozicije takmičenja ne definišu prednost domaćeg terena u finalu i borbi za trofej, pa se tako dešava da ni juče, sve do iza podneva ne znamo da li je Bekament Bukovička Banja domaćin u Aranđelovcu u utakmici koja je na programu 28/29.04.2018. godine, ili će ekipa putovati u Jagodinu!

Pri tome od nas se tokom čitave sezone traži da radimo na pozitivnoj afirmaciji lige, i takmičenja u kome nastupamo, (što iskreno i podržavamo!), a onda svima onima koje ubeđujemo da se bavimo pravim poslom (navijačima, sugrađanima, predstavnicima Opštine Aranđelovac, kompanije Bekament, koji ulažu veliki novac u rukomet), ne možemo da objasnimo gde i kada igramo utakmice finala… ni manje ni više finala!!!

Ne nismo glupi i neuki, znamo da čitamo… , ali teško je čitati i razjasniti ono što ostavlja nedoumicu, ono što može da se tumači na vaj ili onaj način… što može da se tumači kako kome odgovara !?… ma ko to bio!

Potvrda naše opravdane zbunjenosti je i pitanje direktora lige Zorana Lazarevića koje je uputio… kome već… Upravnom Odboru RSS-a, u kome je dopisom od 16.04.2018. godine tražio da se razjasne nedoumice oko finalne serije, kao i odgovor istog od, verovali ili ne 23.04.2018. godine da, dobro ste pročitali od 23.04.2018. godine… od juče, kako se igra finalna serija! Pri tome, te iste Propozicije takmičenja jasno, ne definišu šta se dešava na utakmicama finalne serije, ako rezultat na utakmici bude nerešen… Valjda se nešto tu podrazumeva, valjda će to neko razjasniti ako to toga dođe… valjda?!

Ako je sve jasno, zašto je bio potreban dopis Direktora lige, ako je sve jasno zašto je bila potrebna elektronska sednica UO RSS i autentično tumačenje propozicija takmičenja RSS?!?!!?

Zašto do pre par dana, imamo dopis direktora lige, u kome između ostalog piše „pobednik polufinalne serije 1. – protiv pobednika polufinalne serije 2., pa opet pobednik polufinalne serije 1. protiv pobednika polufinalne serije 2. i tako redom? A, onda „autentično tumačenje“ UO RSS?!

Nemojte nam reći da smo trebali da formiramo Zajednicu klubova Super lige, nemojte se pozivati na to da u Zakonu o sportu Republike Srbije piše „ovo ili ono“, nemojte nas učiti našim obavezama i našem poslu, nemojte prbacivati odgovornost na druge! Mi smo članovi vašeg saveza, vaše porodice, mi smo vi, a vi ste mi!!! Shvatite to!

Ne možemo mi u klubovima da vodimo računa i o igračima i o trenerima i o sportskim radnicima i o deci i o njihovom roditeljima i o sponzorima i o odnosu sa opštinama… Možemo sve to, ali ne možemo i da vodimo ligu i da pišemo propise i da kontrolišemo rad različitih foruma u rukometnoj organizaciji.

Gospodo iz saveza, dragi naši prijatelji, direktori liga, predsednici komisija… uključite se!!! Svi jedemo isti hleb!

Dragi naši prijatelji, saradnici, sapatnici! U poslu i zadovoljstvu kojim se svi zajedno, na ovaj ili onaj način bavimo i, manje ili više uživamo, počnite da radite svoj posao, za koji su neki od nas i plaćeni!!! Poprilično!

Ostavite lične sujete i sukobe po strani, ne prihvatajte se posla koji ne znate da radite, ne učite nas kako da radimo svoj posao, kako da poštujemo propozicije i propise koje su u mnogim slučajevima mrtvo slovo na papiru, i koje su u praksi neprimenjive!!!

Omogućite nam regularnost, fer i korektnu borbu, pustite nas da radimo svoj posao, da u njemu uživamo, da za njega budemo plaćeni, da za taj posao i novac budemo i odgovorni pred onima koji nas finansiraju, pred onima koji nas vole, i pred onima, za koje mi mislimo da smo odgovorni!

Mi smo tu da stvaramo imidž sporta za koji živimo i radimo, mi smo rukometni klubovi zbog kojih postoji i savez i takmičarska komisija i direktor lige i službeno lice i mi smo tu da radimo i stvaramo mi stvaramo bivše i buduće reprezentativce, omogućite nam normalne uslove za rad, omogućite nam da se samo, i isklučivo samo, bavimo onim za šta smo plaćeni, odgovorni i onim što volimo i umemo!!!

A vi, vi samo radite svoj posao, jer ste za to i birani i u mnogim slučajevima i plaćeni!

Sve ostalo prepustite onima zbog kojih i jesmo tu, igračima, trenerima…

Na kraju, samo da Vas podsetimo, u subotu u Jagodini, mislimo da se to tamo dešava, juče smo saznali!?, neke, nečije, naše devojke, boriće se za prvu pobedu u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije za rukometašice u sezoni 2017/18!

Dođite, da baš Vi, koji se u rukomet zaklinjete, da vidite kako to izgleda na terenu, na terenu, i oko njega, a ne u propozicijama, ili dopisima, ili pravilnicima.

Rukomet nije samo reprezentacija, rukomet nije samo ono što ste Vi, rukomet to smo svi mi, i Vi naravno!!! Ili možda to nije bitno?!

Na kraju, našim sportskim rivalima iz Jagodine, želimo puno sportske sreće i dobro zdravlje, puno uspeha u organizaciji utakmica finalne serije plej-ofa Super lige Srbije!

Mi ćemo pomoći koliko je to u našoj moći da sve protekne u najboljem redu, a borićemo se za titulu, treću u klupskoj istoriji, kao nikad do sada!!! Fer i korektno, kao i uvek do sada!

Vidimo se u Jagodini i u Aranđelovcu, naravno, javite da li dolazite, da vas sačekamo, domaćinski, onako kako dolikuje, kao i uvek do sada! Ako u međuvremenu ne stigne drugačije tumačenje propozicija takmičenja…“

U Aranđelovcu – rukometnom gradu, 25.04.2018. godine

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball