Balkan-Handball.com

Belorusi igraju i pored korone: Meškov bolji od SKA u Minsku

Čini se da Vlada Belorusije ne planira da uvede radikalne mere kao što je to slučaj u ostalim evropskim zemljama, pa je samim tim i rukometno prvenstvo neometano nastavljeno. U subotu su odigrane tri utakmice 25. kola, a najzanimljivije bilo je u Minsku gde je aktuelni šampion i lider prvenstva Meškov odneo bodove – bilo je 40:32 (20:13). 

Gosti iz Bresta su vrlo lako nakon 30 minute igre stigli do velikih „+7“ i praktično već tada rešili pitanje pobednika. Drugo poluvreme očito je bilo samo formalnost za izabranike Raula Alonsa, koji su postigli po 20 golova u oba dela, međutim u drugih 30 minuta su primili 19, čime španski stručnjak nije bio zadovoljan.

Meškov je zbog obaveza u Ligi šampiona kao i regionalnoj SEHA ligi kasnio sa odigravanjem dve utakmice, pa je sada lider  šampionata uz samo dva boda više u odnosu na SKA ali i pomenute dve utakmice manje.

Videćemo da li će na prvenstvo u Belorusiji uticati pandemija koronavirusa, a dok ne bude drugačije – istok Evrope je jedino mesto gde se igra rukomet.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *