Balkan-Handball.com

Beograd bi trebalo da dobije dva terena za rukomet na pesku

Rukomet na pesku bi trebalo da dobije dva terena na Adi Ciganliji kao deo organizacije petih Evropskih Univerzitetskih igara, izjavio je direktor preduzeća osnovanog od strane Vlade Republike Srbije, nekadašnji funkcioner RK Partizan, Predrag Jušković, a prenosi sajt RSS. Na održanom inicijalnom sastanku sa predstavnicima nacionalnih Federacija u sportovima koji bi trebalo da budu deo programa turnira koji će se održati u Beogradu od 12. do 25. jula 2020. godine, predstavljen je plan i program.

  • Cilj sastanka održanog u prostorijama Rukometnog saveza Srbije bio je da upoznamo predstavnike nacionalnih Saveza sa ciljem i planom organizacije takmičenja, kao i obavezama koje će Savezi morati da ispune kako bi njihovi sportovi bili uvršteni u program. To podrazumeva ljudske i organizacione resurse, ali i izbor objekata u kojima bi se takmičenja odvijala – rekao je direktor preduzeća Predrag Jušković i dodaje:

  • Novina na Igrama će biti rukomet na pesku. U tu svrhu bi trebalo da se izgrade dva terena na Adi Ciganliji u dogovoru sa Vladom Republike Srbije i gradom Beogradom. Imaćemo promociju tog sporta, a od ostalih kolektivnih sportova planirani su fudbal, odbojka, košarka, vaterpolo i rukomet. Planirana su i četiri borilačka sporta, šah, badmington, veslanje – dodao je prvi čovek organizacije i zaključio.

  • Prvi korak je da Savezi prihvate organizaciju, nakon čega slede pojedinačni sastanci, a onda u odnosu na potrebe kupovina i pomoć u opremi i rekvizitima, koji će posle takmičenja ostati na korišćenje Savezima.Univerzitetsko selo biće u Studentskom Gradu u Novom Beogradu. Očekuje se preko 4000 sportista u 20 sportova iz isto toliko zemalja, kao i 1500 zvaničnih lica.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *