Balkan-Handball.com

BiH ne želi da stane, Dejan Malinović: „Idemo na pobedu protiv Slovenaca“

Remi protiv Južne Koreje na otvaranju Svetskog prvenstva u “Zetri”, naprosto nije bio dovoljan da podstakne rukometnu euforiju u Sarajevu i približi je pravom ludilu koje vlada u Banjaluci, pa i Ljubuškom. A onda su momci Zdenka Grbavca izašli sa -5 iz svlačionice na drugo poluvreme protiv Mađara i sve se promenilo. Mađarska je pregažena, samopouzdanje probuđeno, neki novi rukometni heroji rođeni, a selekcija BiH na korak od osmine finala, i ne samo to, već i dobrog mesta u grupi koje garantuje lakšeg protivnika iz Zenice u nokaut-fazi:

– Ušli smo u meč sa Mađarima puni straha – iskren je desni bek domaćina prvenstva, Dejan Malinović:

– Tome je doprineo remi sa Korejom, ali i činjenica da nam je ovo prvo veliko takmičenje. Na poluvremenu smo shvatili da nemamo šta izgubiti. Dali smo sve od sebe, ostavili srce na terenu, što nam je na kraju i donelo važnu pobedu – govori rođeni Banjalučanin o receptu, koji je slomio Mađare.

Samopouzdanju je sada samo nebo granica…

– Mnogo je poraslo. Probili smo led i sada bi trebali da igramo sve bolje i bolje. Imamo veoma perspektivnu i dobru ekipu. Ako bi nam se neke stvari poklopile, mogli bismo daleko dogurati, iako nam fali iskustva, koje je veoma važno na ovakvim turnirima.

Slovenija je ekipa prva po rejtingu u sarajevskoj grupi. Kako ih pobediti u sredu od 21?

– Jesu najbolji u našoj grupi, ali mi imamo dobre šanse u tom meču. Jedno je sigurno, ići ćemo na pobedu. Idemo korak po korak, iz meča u meč. Veliki posao smo napravili sa Mađarima, ali ima još puno posla. I Kongo i Argentina su veoma nezgodne selekcije.

Sa tri osvojena boda u duelima sa protivnicima, koji bi verovatno i sami mogli do osmine finala, počinju i kalkulacije o eventualnom protivniku u osmin finala. Koga bi voleo?

– Moje želje su vezane za Brazil ili Egipat. Ipak ćemo o tome više razmišljati kada se završi grupna faza – jasan je Malinović, koji je borbe u “Zetri” dočekao sa nezgodnom povredom nožnog palca, koja će biti u potpunosti sanirana u naredna dva do tri dana.

Meč Slovenije i BiH igra se u sredu od 21 čas.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *