"BITKA ZA SRBIJU", direktor Partizana Aleksandar Blagojević: "Mladi, a iskusni - naša prednost" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „BITKA ZA SRBIJU“, direktor Partizana Aleksandar Blagojević: „Mladi, a iskusni – naša prednost“

„BITKA ZA SRBIJU“, direktor Partizana Aleksandar Blagojević: „Mladi, a iskusni – naša prednost“

zika.bogdanovic
0 komentar

U petak od 18 časova u Novom Sadu igra se meč Vojvodine i Partizana koji bi mogao da reši pitanje srpskog šampiona. Da li će crno-beli i treću godinu zaredom osvojiti titulu i šta to znači beogradskom klubu, koji je u prethodne dve godine nastupao i u Ligi šampiona, pitali smo direktora, Aleksandra Blagojevića:

– Naši igrači, mladi po godinama, imaju veliko iskustvo igranja važnih utakmica, koje rešavaju pitanje osvajača trofeja. To jeste naša prednost. Ova sezona je specifična, dosta istrošeni dočekujemo njen finiš. Da smo kompletni, dosta bih manje brinuo, ali u ovakvoj situaciji, sa par rovitih igrača i bez Kajganića i Žujovića, koje smo pustili početkom druge polusezone, biće neizvesno.

Novosađani sa najvišim ambicijama dočekuju finiš sezone…

– Vojvodina je protivnik po meri, koju izuzetno poštujemo kao klub. Imamo izuzetno dobre, sportske odnose. Rivali smo na terenu, a mimo toga imamo prave, korektne odnose već godinama. To su naši sportski prijatelji, konkurenti, ali ne protivnici…

Šta će odlučiti meč?

– Trenutna forma rivala. Zadovoljan sam formom u kojoj se nalazimo. Mi se oslanjamo na čvrstu odbranu, polukontru i kontru. Oni opet igraju sporije. Imaju dužu klupu. Njihovi igrači su stariji po godinama, dosta njih ima i preko 30 godina. To su prekaljeni igrači, koji i nemaju možda dovoljan broj ovakvih mečeva, u kojima se odlujučuje o trofejima…

U Beogradu je Partizan slavio u poslednjoj sekundi…

– U Beogradu  smo jedva pobedili golom u zadnjoj sekundi. Nama će biti lakše ako utakmica bude otvorenija, ako se rastrčimo. Problem će nastati ako nas uspore, ako to bude meč sa malo trčanja i malo golova.

Titula i eventualno igranje u Ligi šampiona, znači puno na svakom planu, osim na finansijskom…

– Nama je Liga šampiona čist luksuz.To diže rejting nama kao sportskim radnicima, klubu, srpskom rukometu i igračima, koji su najveći dobitnici. Finansijski, to je samo trošak, i to veliki. Igranje u Ligi šampiona nam omogućava da nam dolaze mladi igrači, kao i da se vraćaju neki naši igrači iz inostranstva. Tu novac nije presudan, jer je igranje u Ligi šampiona magnet za igrače. Tako uspevamo da pravimo dobre rezultate već godinama. Partizan ni u našoj ligi nema najveći budžet, a šta tek reći za Ligu šampiona. Neću reći da smo siroče, već neka bude – Pepeljuga. Neće biti smak sveta i ako ne pobedimo. Ima još pet teških mečeva do kraja. U slučaju pobede, prvenstvo bi realno bilo završeno – kaže za Balkan-Handball.com, Blagojević.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball