Balkan-Handball.com

Blaženko Lacković za Balkan-Handball.com iz Kelna: „Svi mogu do trofeja“

Nepuna 24 sata do početka odlučujućih bitaka na F4 turniru EHF Lige šampiona u Kelnu, hrvatski reprezentativac, Blaženko Lacković je za Balkan-Handball.com prokomentarisao šanse svog HSV-a u borbi za prvu evropsku krunu i pehar koji mu praktično jedini nedostaje u bogatoj igračkoj karijeri. Prvu šansu, Lac i drugovi su propustili 2011. godine, kada su u polufinalu izgubili od Siudad Reala (28:23), a na kraju zauzeli treće mesto pobedom nad RNL-om (33:31).

Pre dve godine ste u Keln stigli sa oreolom šampiona Nemačke, ali niste došli do trofeja. Kako procenjuješ vašu šansu osvojite LŠ u odnosu na onu od pre dve godine?

– Šanse su nam iste ko i tada, iako sada u polufinalu igramo protiv jačeg protivnika nego što je to bio slučaj 2011. godine. Sada smo imali više vremena za pripremu. Biće to otvorena utakmica, odlučiće detalji.

Za razliku od prošle sezone kada su mleli sve pred sobom, Kil je ove godine pokazao da nije nepobediv…

– Nisu nepobedivi, ali to je jedna pobednička ekipa, koja je uzela sve trofeje ove godine i još uvek su gladni uspeha. Dočekujemo meč u dobroj formi, sve boljoj, a važno je da smo i svi zdravi. Na kraju bi mogli da presude golmani…

Mnogi govore o „poslednjoj šansi“ HSV-a da osvoji Ligu šampiona, s obzirom da će narednog leta doći do podmlađivanja tima, a među onima koji će otići biće i važne poluge poput Vorija i Krausa. Kako ti gledaš na to?

– Neće ovo biti naša poslednja šansa, jer dolaskom mlađih igrača u kombinaciji sa nas par iskusnijih, možemo iznenaditi. Ono što je sigurno je da će se slika ekipe drastično promeniti i da će joj trebati vremena.

Ko je najveći favorit za osvajanje Lige šampiona?

– Respektujem svakoga ko je tu i stvarno mislim da su ovo trenutno četiri najbolje ekipe u Evropi. Detalji će odlučiti. Mi i Kielce možda nismo favoriti, ali imamo kvalitet da osvojimo titulu – jasan je Blaženko Lacković na kraju razgovara za Balkan-Handball.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *