Bombač i Ferlin potopili ,,ribare", Slovenija gazi ka polufinalu - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Bombač i Ferlin potopili ,,ribare“, Slovenija gazi ka polufinalu

Bombač i Ferlin potopili ,,ribare“, Slovenija gazi ka polufinalu

Stefan Branežac
0 komentar

Slovenija ne zna da stane. Izabranici Ljubomira Vranješa ređaju pobede na Evropskom prvenstvu, ovaj put, predvođi Klemenom Ferlinom i Deanom Bombačem savladali su Island, 30:27 (15:14). Dobar početak, pa 15tak minuta praznog hoda, nisu omeli Slovence da nastave žetvu bodova i put ka polufinalu. Sledeći meč momci iz zemlje podno Alpa odigraće u nedelju od 16:15č, kada će se sastati sa Mađarskom.

Slovenija – Island 30:27 (15:14)

Hala: Malme Arena, Malme

Sudije: Načevski – Nikolov (Makedonija)

Slovenija: Ferlin 15 odbrana, Kastelic, Blagotinšek 4, Henigman 2, Janc 2, Dolenec 4, Cingesar, Cehte 1, Kodrin, Zarabec 3, Šoštarić, Horžen, Žabić 1, Ovniček, Bombač 9, Mačkovšek 4

Island: Gustavson 7 odbrana, Halgrimson 4 odbrane, Kristjanson K. 1, Palmarson 3, Elison 6, Sigurdson, Gislason, Gudmundson 3, Peterson 1, Gunarson, Arnarson, Gudjonson 3, Jonson 1, Kristjanson V. 5, Smarason 4

Početak iz snova imala je Slovenija, Dean Bombač dirigovao je igrom svoje ekipe, posluživao Blagotinšeka na crti, rešavao napade solo prodorima, dok su se sa druge strane Islanđani mučili da probiju visoku odbranu rivala. Kada im je to polazilo za rukom, čekao ih je Klemen Ferlin, pa su izabranici Ljubomira Vranješa posle deset minuta igre vodili sa 7:2.

Ipak, slika na terenu promenila se u samo desetak minuta. Čuvar mreže Islanda, Gustavson, došao je do željenog učinka, ponestalo je ideja Slovencima, dok su Islanđani svaku kontru preko raspoloženih krila, Elisona i Gudjonson, sigurno rešili. Rezultatskom egalu do kojeg su došli ,,ribari“ (9:9), kumovao je i mladi golman Halgrimson, sa dva odbranjena sedmerca Deanu Bombaču. Da momci iz zemlje podno Alpa odu sa prednošću na odmor, pobrinuo se Nejc Cehte u poslednjim sekundama prvog poluvremena, udarcem sa deset metara, 15:14.

Nastavak susreta protekao je u dominaciji Slovenije, Dean Bombač radio je šta je hteo rivalima, Ferlin bio nesavladiv, prednost balkanske selekcije rasla je konstantno, a maksimum je dostigla u 50, minutu, 25:19. Do kraja meča, otaljavanje posla za izabranike Ljubomira Vranješa, koji su upisali još jednu pobedu na prvenstvu evrope, 30:27.

Dean Bombač predvodio je Sloveniju sa devet pogodaka, dok je Klemen Ferlin zabeležio 15 odbrana. Sa druge strane Bjarki Elison postigao je šest, jedan manje dodao je Vigo Kristjanson.

Tabela Grupe 2 glavne faze:

  1. Slovenija 2 – 4

  2. Norveška 1 – 2

  3. Mađarska 1 – 2

  4. Švedska 1 – 0

  5. Portugal 1 – 0

  6. Island 1 – 0

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball