Balkan-Handball.com

BORBA ZA SEHA F4 u Skoplju, Buvinić: Siguran sam u naš trijumf

Meškov Brest, Vesprem i Zagreb već planiraju put ka Zadru gde će se od četvrtog do šestog septembra održati Final4 SEHA Gazprom lige, a poslednji putnik za Jadran biće poznat večeras posle drugog četvrtfinalnog duela Vardara i Nexe-a u Skoplju.

Samo dan-dva pre početka pandemije korona virusa koja je paralisala svet, u prvoj polovini marta, dva tima odigrala su veoma interesantan duel u Našicama, iz koga je Vardar izašao sa minimalnom prednosti – 31:30.

Ako je suditi po sastavima i formi na startu sezone, očekuje nas interesantan duel u kome oba tima imaju svoje šanse. Da nema predaje govori i levoruki rukometaš tima iz Slavonije, Mario Buvinić.

  • Pred nam je teška utakmica i izuzetno jak protivnik. Dobro smo proučili njihovu igru kao i svakog igrača i dogovorili taktiku, na nama je da budemo u potpunosti spremni i to će odlučivati o pobjedniku. Ovaj veliki broj pripremnih utakmica izbacio nas je iz jedne kolotečine uzrokovane pandemijom koronavirusa. S jedne strane smo se malo i umorili, ali s druge strane ušli smo u natjecateljski ritam utakmica.  Dvoboj koji je u subotu pred nama je klasični „biti ili ne biti”, sigurno ćemo dati sve od sebe i siguran sam u naš trijumf.” – izjavio je Marko Buvinić.

  • Vardar je još uvijek europski prvak i mislim da nema toliko kvalitenih ekipa u rukometnom svijetu. U Skopje moramo otići odlučno i biti hrabri na terenu te dati sve od sebe kako bismo došli do toliko željene pobjede. S takvim pristupom možemo dobiti bilo koju ekipu. Nije slučajno što je Vardar već dugi niz godina u samom vrhu rukometa, u Sjevernoj Makedoniji je on sport broj jedan i ondje rukometaše tretiraju vrhunski. Sami igrači imaju jedan pobjednički mentalitet baš zbog toga što se tamo osjećaju dobrodošlima. Ključni dio igre, ako hoćemo doći do pobjede, bit će nametanje naše igre i tempa. Mislim da nam ide u korist činjenica da se i dalje igra bez navijača i znam da imamo jako veliku šansu plasirati se u Final Four SEHA Gazprom lige.” – rekao je, između ostalog, Halil Jaganjac

Meč počinje u 20.15 časova.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *