BRATSKI RIVALI: Kako su umesto šampanjca potekle suze (Video) - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan BRATSKI RIVALI: Kako su umesto šampanjca potekle suze (Video)

BRATSKI RIVALI: Kako su umesto šampanjca potekle suze (Video)

Marko Marjanović
0 komentar

U novogodišnjoj noći svi ljubitelja rukometa i sporta imali su priliku da uživaju u premijeri dokumentarca „1993“ o čuvenom finalu plej-ofa SR Jugoslavije između Crvene zvezde i Partizana. Projekat produkcije Videostroj koji obuhvata 12 sportskih dokumentaraca započeo je rukometnom pričom s početka devedesetih koja je ostala u kolektivnom sećanju cele nacije. Dokumentarac je urađen po ideji i scenariju urednika Balkan-Handball.com Žike Bogdanovića i podeljen je u dve epizode koje rediteljski potpisuje Nataša Šević.

Druga epizoda bavi se najčuvenijim večitim derbijem u istoriji rukometa. Te 1993, crveno i crno beli su o novom šampionu odlučili u majstorici koja je rešena tek nakon izvođenja sedmeraca. Slika jasno govori da Banjica nikada nije bila punija, a prisećanja svakog detalja od strane aktera, i 27 godina kasnije, potvrđuju da je to veče u Beogradu jedna od baština ovog sporta koja je generacijama 80-ih otvorila vrata magičnih 40×20.

Dok neka nova magija ponovo ne otvori ta ista vrata, čija je kvaka počela da rđa, uživajmo u predivnom, prijatnom ostvarenju ideje Žike Bogdanovića. U sećanje na Srđana Kneževića, koji je i potpisnika ovih redova upoznao sa najlepšim sportom na svetu. Slava mu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball