BRKOVIĆ PRED FRANCUZE (18): Sa njima možemo da igramo - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan BRKOVIĆ PRED FRANCUZE (18): Sa njima možemo da igramo

BRKOVIĆ PRED FRANCUZE (18): Sa njima možemo da igramo

zika.bogdanovic
0 komentar

Srbija je odradila Estonce kao predjelo za ključne utakmice turnira. Radovanović je odmore i pošteđen iako je on govorio celo vreme „ne daju mi da igram“, Mladenović je odmoren u zadnjih 20-ak minuta, trener Brković dobio kvalitetne minute od nekih drugih momaka. Beloša pre svih, pa onda u toj utakmici Radojkovića, Cuparu, Vojvodića…

– Ako Vojvodić bude na onom nivou na kojem je bio u klubu, a to je ovih poslednjih 5-6 minuta protiv Estonaca, totalno suprotno onih 5-6 protiv Švajcaraca, mislim da možemo i na njega ozbiljno da računamo – poručuje Brković, zadovoljan igrom protiv slabašnih Estonaca.

– Bili smo ozbiljni u većini utakmice, lepršavi na trenutke (nekoliko cepelina, nap.a.), rasterećeni…

Generalno, prvi krug je odrađen s dosta optimizma.

– Krivo mi je što duže nismo s Dancima izdržali, tu nam je falilo malo rotacije, bila je i prva utakmica, pobedila je njihova širina. Jesu bili kvalitetniji i bolji, ne želim da umanjim njihovu pobjedu. Očekivali smo pobede protiv Estonije i Švajcarske, naša računica u drugom krugu jest da pobedimo obe i ako Bog da, da prođemo u polufinale.

Ocena igre, u oba smera?

– Odbrana je bila dobra, nju smo zaista i najviše radili. Iz dobre odbrane ova ekipa može puno u tranziciji i dobrom trčanju. Pravili smo greške u pozicionom napadu, što se tiče brzopletosti. Protiv Švajcaraca smo imali 50-ak minuta strpljenja i mislim da tu imamo prostora za napredak, kada dobijemo igrače s klupe mislim da ćemo biti još opasniji.

Druga faza – novi zahtevi. Veća potražnja, jači rivali. A pravo na grešku ne postoji…

– Francuzi su malo promenili sastav u odnosu na prošlu godinu, ceo stručni štab. Malo su drugačiji obrisi igre, Španci su pokazali koliko su ranjivi, mi smo imali neke slične ideje. Dosta su čvrsti, sa dva brza krila i ne smemo dozvoliti neke kontre. Što se tiče Španaca, mislim da sa jednom strpljivom igrom u odbrani, jer oni dave protivnika, i ako budemo na nivou od utakmice s njima prošle godine (četvrtfinale SP-a, 20:21, nap.a.), možemo biti optimisti i pobediti obe utakmice.

Dojam koji su te dve selekcije ostavile, uz ono što je Srbija odigrala, jeste da se s njima može igrati lakše nego sa Dancima.

– Danska istrpi da i jedan Nikolai Pedersen ne počne utakmice. Po onom što sam vidio, oni su uz Nemce najozbiljniji za finale. Mislim da je manja razlika između nas i Francuza i Španaca nego između nas i Danaca. Verujem da protiv ove dve ekipe možemo da igramo i možemo da pobedimo zaključio je šef struke Srbije pred okršaj s Francuzima, koji su psihički strašno uzdrmani nakon što su povremeno od Španaca gubili i 14 razlike, a više nisu jer Špancima nije bilo u interesu (tada bi izbacili Francuze i Norveška bi prenosila dva boda zbog pobede protiv Španije).

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball