"Budite kao kod svoje kuće" - Lokomotiva Kup 2016 u Brčkom - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan „Budite kao kod svoje kuće“ – Lokomotiva Kup 2016 u Brčkom

„Budite kao kod svoje kuće“ – Lokomotiva Kup 2016 u Brčkom

zika.bogdanovic
0 komentar

Jedno od najinteresantnijih rukometnih dešavanja na kraju kalendarske 2016. godine, održaće se u Brčkom. Od 2003. godine,kada se ideja o organizaciji Međunarodnog rukometnog turnira rodila u glavama rukometnih zaljubljenika iz ovog bosanskohercegovačkog grada, „LOKOMOTIVA KUP“ rastao je iz godine u godinu. Tako će biti i ove od 16. do 18. decembra, kada rukometni ljudi iz Brčkog planiraju da ugoste veliki broj rukometnih prijatelja iz regiona i čitave Evrope:

  • Do sada na turniru je pored stalnih učesnika učestvovalo još  preko 50 ekipa iz raznih zemalja. Neke od ekipa su višegodišnji učesnici, a neki dolaze po prvi put. Do sada su na turniru učestvovale ekipe iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Danske, Makedonije, Grčke . Ove godine pored ekipa iz navedenih zemalja očekuje se učešće ekipa iz Slovačke, Francuske i Izraela – kaže predsednica Upravnog odbora turnira Zvjezdana Nedić i dodaje:
  • Prvih godina turnira takmičenje se odvijalo u jednoj kategoriji. Prvi a na kraju će se ispostaviti i stalni učesnici bili su RK Celje  PL,RK PPD Zagreb,RK Partizan, itd. Zamisao nam je bila da turnir bude regionalnog karaktera u jednoj kategoriji,a na sreću svih ljubitelja rukometa nije se obistinila. Vremenom interesovanje učesnika  je preraslo naš region a isto tako na inicijativu ekipa turnir se proširio na tri uzrasne kategorije.

Lokomotiva kup je turnir koji ekipama obezbeđuje najbolje protivnike u regionu. Kvalitet takmičenja je na izuzetno visokom nivou, uslovi smeštaja,  dvorana koja prati kvalitet ekipa i turnira. Organizatori čine sve kako bi ekipe koje dođu na naš turnir u svakom trenutku osećale  kao kod svoje kuće.

??????????????????????????????

??????????????????????????????

  • Ono što posebno ističemo je i društveni karakter turnira, naime, na Lokomotiva kupu ostvarena su neka prijateljstva koja samo sport u ovom slučaju rukomet može da priušti. Naši planovi prevazilaze okvire u kojima smo do sad bili zastupljeni. Interesovanje za turnir pojavljuje se i na drugim kontinentima što samo daje jednu novu dimenziju turniru – zaključuje Nedićeva.

Težnja domaćih rukometnih radnika da svaki naredni turnir bude bolji, dobronamerni saveti učesnika  kao i vizija organizatora  garantuje da će Lokomotiva kup u narednim godinama izrasti u evropsku rukometnu manifestaciju.

VIŠE O TURNIRU

FOTO: Ognjen Plavšić, Lokomotiva Cup

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball