Celjani predstavili pojačanja - Metličić u igri? - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Celjani predstavili pojačanja – Metličić u igri?

Celjani predstavili pojačanja – Metličić u igri?

0 komentar

 Rukometaši Celja Pivovarne Laško spremno ulaze u novu sezonu. I pored teške grupe u Ligi šampiona, optimizma u "Zlatorogu" ne manjka, a o tome svedoći i uvodna konferencija za medije, na kojoj su se medijima predstavili i sedmorica pojačanja rukometne institucije, koja je 17 puta bila državni prvak, uz titulu prvaka Evrope iz 2004. godine.

Roman Pungartnik, sportski direktor kluba:

– Želimo da pobeđujemo, ali moramo biti realni da su protivnici u nacionalnim okvirima sve jači iz godine u godinu, a konkurencija sve veća. Nećemo biti skromni. Želimo da odbranimo duplu krunu u Sloveniji, što zbog teškog rasporeda neće biti lako. U Evropi smo dobili jako tešku grupu, ali srećni smo što smo ponovo u Ligi šampiona. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo. Nadam se da će naši navijači biti osmi igrač na terenu.

Zvonimir Serdarušić, trener:

–  Prvi deo priprema smo odradili u Podčetrku, koji će biti podloga za nastavak. Sada nastavljamo sa loptom. Ciljevi su visoki, ali oni moraju da budu uvek viši od mogućnosti. Realno je da se borimo za odbranu duple krune u Sloveniji, a u Ligi šampiona imamo jako tešku grupu. Mislim da nismo bez šansi protiv jačih rivala, a koliko možemo, videćemo na terenu. 

U Celje su ovog leta stigli –
Golman Mirko Alilović (Ademar Leon), levo krilo, Luka Zvižej (Pik Seged), levi bek, Momir Rnić (Gorenje), Karlos Prieto (RNL), Nejc Poklar (Cimos Koper), a priključeni su i neki od najtalentovanijih igrača iz mlađih kategorija.

U medijima se špekuliše sa dolaskom legendarnog hrvatskog kapitena Petra Metličića iz Siudad Reala u redove celjskog kluba. Budući da je Kiril Lazarov blizu dogovora sa Špancima, gotovo je izvesno da će Metličić biti meta interesovanja Celja, ali i C.O Zagreba, dva najuspešnija kluba sa Ex-Yu prostora.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball