ČERVAR U TRANSU: Ovo je bilo više od igre, više od lopte! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan ČERVAR U TRANSU: Ovo je bilo više od igre, više od lopte!

ČERVAR U TRANSU: Ovo je bilo više od igre, više od lopte!

zika.bogdanovic
5 komentari

“Nebo se otvorilo” u Skoplju, a ono se u sportu otvara samo u posebnim prilikama. Onim kada “David pobedi Golijata”, što je i omiljeno poređenje, ali i vodilja Line Červara, koji je, kao gotovo nikada do sada, blistao od sreće posle velike pobede Metalurga nad PSŽ-om 28:26, verovatno i najveće u klupskoj istoriji, iako donosi samo dva boda, puno očekivanja u sezoni koja je tek na početku:

– Moji igrači, svi do jednoga, zaslužuju neverovatne čestitke. Veliki poklon ovoj publici, blagodaram publiko, kako vi to ovo kažete. Ovo je zahvalnica za publiku koja nas sve ovo vreme podržava i stoji uz nas. Igrači su vrlo dobro razumeli šta sam rekao, a rekao sam im ono što je poruka svima u Makedoniji. Vredite više nego što to mislite. Često sam puta to viđao kod ljudi, pa i kod mojih igrača da se potcenjuju, a jako puno vrede – pričao je Červar u jednom dahu na PRESS-u :

– Kada bi ovi iz Pariza stavili sve one medalje, olimpijske, svetske, evropske, koje su osvojili tokom karijere, ovaj sto bi bo prepun. Ne želim izostaviti ni jednog mog igrača, počev od Stanića, Vugrineca, bili su fantastični. Pokazali smo da možemo zajedno. Ovo je bilo više od igre, više od lopte!

Červar je objasnio i neke taktičke zamisli kojim je srušio najbogatiji klub na svetu…

– Moramo imati više samopouzdanja. Imali smo plan, krenuli sa 6-0, ali nismo imali dovoljno dubine, respektovali smo ih previše. Kasnije su pronazali rešenje sa Vorijem na “crti”.  Nismo uspeli da se odlepimo, ali onog trenutka kada nam je to pošlo za rukom, srce je nosilo igrače, ne glava. Rekao sam im na poluvremenu u svlačionici da im moramo duvati u vrat do kraja. Na kraju će se pokazati da su i oni ljudi, kao i mi. Igrali smo 5-1, pa 5+1, kombinovali smo. Na kraju smo se zatvorili, oni su izgubili na preciznosti i samopouzdanju. Igrači su verovali da ako ih budemo držali do kraja, da će tada srce pobediti.

NE PRIČAJTE MI VIŠE DA JE OVO POZORIŠTE

– Neka mi ne govore da je ova publika kao u pozorištu. Strašni su navijači. Dizali su nas, bili su na nogama svo vreme. Oni su stvarno bili naš osmi igrač.

VREME ZA PIVO

Sada idemo da slavimo. Popićemo piva i piva, ali se spremamo za Banjaluku. Treba ostati skroman, jer će biti i poraza. Izgubila su moja tri igrača, kojima sam trasirao karijere, ali i brata bih pobedio večeras.

Srednji bek Metalurga, Naumče Mojsovski, bio je prezadovoljan i emotivno ispražnjen:

– Zaslužili smo pobedu, pokazali srce i inat, makedonski inat. Možda ovo nije bila lepa igra za oči, jeste bila dosadna protivniku, nervirala ih je. Hvala treneru, imao je odličan govor na poluvremenu, da moramo više da se cenimo, jer ako mi to ne radimo, niko drugi neće. Hvala publici, čitavom narodu, državi.

Možda vam se dopadne

5 komentari

METALURG FANS 28/09/2013 - 21:29

Cervar je legenda , znae da odraboti taktika i najdobrite da izgubat , Cervar gi saka poslabite za da gi pobedi najsilnite, Cervar i se e mozno

Odgovori
Metalurg fan 28/09/2013 - 21:40

Lino ti si nasa LEGENDA ! CELA MAKEDONIJA TE OBOZAVA !

Odgovori
Dimitar 28/09/2013 - 23:45

STANIĆ VREDI VIŠE OD CELOG PSG-a

Odgovori
sd09 29/09/2013 - 00:02

Bravo Napred Metalurg!

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball