Česi bez Galie na Srbiju! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Česi bez Galie na Srbiju!

Česi bez Galie na Srbiju!

0 komentar

 Reprezentacija Češke će u baraž mečeve ući bez svog prvog golmana, Martina Galie, koji neće braniti gol protiv Srbije 12. i 19. juna. Razlozi su najverovatnije privatne prirode, a podsećanja radi, sjajni golman Lemga, nije branio za svoju reprezentaciju ni pre dve godine u baražu za SP u Hrvatskoj, kada su "Orlovi" bili bolji i na zbog većeg broja golova u gostima, otišli na veliko takmičenje.

Pripreme za mečeve godine, kako ih nazivaju Česi, počele su u ponedeljak sedmog juna u Plzenu, rodnom mestu Filipa Jihe, koji će i biti domaćin revanš meča 19. juna od 15 časova.  "Protivnik je dovoljno poznat" – kaže selektor "Knedlički", Martin Liptak.

– Igrači su jako umorni i rad moramo da prilagodimo njima. Takođe, moramo naći zamenu za povređenog Hinjaka na poziciji broj tri u odbrani. Srbija je jedan iskusan tim, koji predvodi novi trener. Reč je o tipičnoj jugoslovenskoj školi rukometa.  Novi trener je u sastav vratio Mladena Bojinovića, koji predstavlja najveću opasnost. uz Ilića, Šešuma, Stojanovića i Stankovića. Igraju agresivnu odbranu 3:2:1 (?). Rešenje za pobedu je isto kao protiv Slovenaca na EURO 2010. Igrati čvrstu odbranu i imati odličan prelazak u kontranapad.

 Češka je pre neki dan dobila još jednog igrača u Kilu. Posle najboljeg igrača na svetu ove sezone, Filipa Jihe, novi igrač "Zebri" je još jedan levi bek, Daniel Kubeš (32), koji je uz to, i odličan odbrambeni igrač:

– Rival je veoma težak. Retko ko zna, da pored Nemaca i Francuza, Srbija ima najveći broj igrača koji igraju svuda po Evropi. Čak i mi ne znamo protiv koga ćemo igrati. To može biti i njihova mana, jer ćesto nisu uigrani. Neki ne vole selektora, a neki odbijaju da igraju u timu sa određenim saigračima. Moramo paziti na Ilića, koji nam je pravio najveće probleme pre dve godine (postigao 16 golova u dva meča), ali ako on ne bude igrao zbog povrede, mogu ga zameniti Bojinović, Šešum. Nije važno ko igra, jer oni imaju veliki izbor igrača, što nije baš slučaj sa nama. Srbi su protiv nas u maloj prednosti.

Ljudi oko reprezentacije su išli do takvih detalja, da su mediji izložili kompletan plan i satnicu priprema, treninga, sa sve satnicom za gledanje videa Srbije. Česi ne mogu da računaju ni na levo krilo, Mičkala, koji je zamenu dobio u Motlu. Trenutno je na pripremama 19 igrača, a pred put u Niš, spisak će biti skraćen.

Na spisku se nalaze:

golmani: Štochl Petr (F.Berlin GER), Slabý Miloš (Neuhausen GER), Mrkva Tomáš (Karviná)

pivoti: Juříček David (Montpellier FRA), Vraný Václav (Coburg GER), Prachař Martin (Bacau ROU)

křila: Nocar Karel (Chámbery FRA), Motl Jiří (Lovosice), Filip Jan (Schaffhausen SUI), Sobol Jan (Montpellier FRA)

bekovi: Jícha Filip (Kiel GER), Horák Pavel (Göppingen GER), Mráz Alois (Wetzlar GER),  Stehlík Jan (St.Raphael FRA), Sklenák Tomáš (Eisenach GER), Zdráhala Ondřej (Bodö NOR), Kubeš Daniel (Lemgo GER), Hynek Jiří (Hamm GER)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.