Crnogorke počele pripreme, Adžić:"Prva stepenica za Rio" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Crnogorke počele pripreme, Adžić:“Prva stepenica za Rio“

Crnogorke počele pripreme, Adžić:“Prva stepenica za Rio“

Zorica Radojkovic
0 komentar

Olimpijske vicešampionke počele su pripreme za Evropsko prvenstvo u Srbiji. Crnogorke su se okupile u Podgorici gde će trenirati do odaska u Vršac. Adžić na raspolaganju nema više Popović, Savić i Radović, ali i dalje ima Bulatović koja je promenila prvobitnu odluku da se oprosti od igranja za reprezentaciju.

„Počinje novi olimpijski ciklus, gradimo ga do Rija. Ovo je neka prva stepenica i četvrto takmičenje zaredom ove generacije, što je jako bitno. Da polako sazrijevaju nove generacije.“, istakao je Dragan Adžić u obraćanju crnogorskim medijima i nastavio:
“Ni na jedno takmičenje nijesmo otišli da bi izgubili. Vidjećemo kakav će biti zdravstveni bilten kod nekih igračica, koliko ćemo moći da ih opteretimo. Sigurno da iskustvo i naš zajednički rad nam daju za pravo da možemo da igramo sa svima. Osnovni cilj je da se plasiramo u Rio. Boljim plasmanom na ovo EP imamo bolji žrijeb za SP, bolji žrijeb za naredno EP. Nemam dileme da će đevojke koje istrče na teren dati svoj maksimum. Idemo korak po korak. Znamo na koji način da gradimo rezultat. Siguran sam da će se crnogorska javnost još jednom radovati uspjehu rukometašica.“

Crna Gora će igrati u Vršcu u grupi D sa Rumunijom, Rusijom i Islandom.

Na Adžićevom spisku su:
Golmani: Sonja Barjaktarović (Rostov, Rusija), Marina Vukčević, Katarina Perović (Budućnost)
Krila: Radmila Miljanić, Majda Mehmedović, Biljana Pavićević (Budućnost), Jovanka Radičević (Đer, Mađarska)
Pivoti: Suzana Lazović (Budućnost), Ana Đokić (Rostov, Rusija), Sara Vukčević (Erd, Mađarska)
Bekovi: Milena Knežević, Anđela Bulatović, Jelena Despotović (Budućnost), Katarina Bulatović, Marija Jovanović (Olkim, Rumunija), Jasna Tošković (Isi Pariz, Francuska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija), Sandra Nikčević (Astrahan, Rusija)
Rezerve: Ivana Božović (Budućnost), Sanja Premović (Naisa, Srbija)

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball