Balkan-Handball.com

ĆSM siguran kod kuće, Brest i Vlčea u gostima

Nedelja je bio dan rezervisan i za poslednje četiri utakmice šestog kola ženske lige šampiona – pobede su zabeležile ekipe ĆSM Bukurešsta, Vlčee, Bresta i Esbjerga. Nekako se od svega najviše ističe nevorovatan golgeterski učinak Kristine Neagu, koja je u meču protiv Meca postigla 14 golova. 

Lekić, Cvijić, Neagu i drugarice zadržale su šanse pobedom na Mecom 32:27 (16.14) da se plasiraju u nok aut fazu takičenja. Tim iz Bukurešsta je do pobede vodila pomenuta Neagu sa 14 golova, dok je Andrea lekić dodala šest. Nakon ovog trijumfa, ĆSM se nalazi na poziciji broj pet grupe jedan, sa istim brojem bodova kao i Kristiansand koji je na mestu koje vodi u sledeću rundu. Kada je reč o drugom duelu ove grupe, Esbjerg je na svom terenu bio bolji od Ferencvaroša 29:27 (13:13).

U drugoj drupi, Brest je na gostovanju bio bolji od Krima 29:25 (16:12). Francuski tim je do novog trijumfa predvodila Ana Gors, koja se zaustavila na 10. postignutom golu, a ekipa iz Bretanje je ovom pobedom nastavila dobar niz u elitnom evropskom takičenju, pa se sada nalazi na drugom mestu, sa istim brojem osvojenih bodova kao i Đer. U drugoj utakmici, rumunska Vlčea je lako došla do ubedljive pobede protiv Savehofa, bilo je 23:17 (15:7). Kristina Liščević je sa šest golova prednjačila na listi strelaca na ovom meču.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *