Cvetković i Obradović vode Srbiju! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Cvetković i Obradović vode Srbiju!

Cvetković i Obradović vode Srbiju!

zika.bogdanovic
2 komentari

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije jednoglasno je imenovao selektore muške i ženske seniorske reprezentacije. Najbolje srpske rukometaše vodiće Jovica Cvetković, sa kojim su „orlovi“ započeli kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj koje je na programu u januaru 2018. godine, dok će selektor dama umesto Dragice Đurić, koja je razrešena dužnosti, biti Mr. Ljubomir Obradović.

Jovica Cvetković (57) prvi je selektor reprezentacije Srbije, koju je vodio u periodu od 2006. do 2009. godine. Sa njim na klupi, srpski rukometaši osvojili su osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. U trenerskoj karijeri osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.

Mr. Ljubomir Obradović (62) je jedan od najvećih trenerskih uspeha napravio sa juniorima Jugoslavije osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2000.godine. Osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom i makedonskim Vardarom, a posle šampionskog niza od šest titula na klupi portugalskog Porta, obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Ostali kandidati za selektore bili su Nedeljko Vučković (muškarci), Radan Rovčanin,  Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina (žene).

Možda vam se dopadne

2 komentari

airton senna 12/04/2017 - 17:03

steta za dragicu djuric nzn sta drugo da kazem

Odgovori
Pedja Boskovic 13/04/2017 - 01:29

Da li je moguce da se o Obradovicu, kad se pominju uspjesi, stalno provlaci prica o toj medalji sa juniorima prije 20 godina i prica o portugalskoj ligi. Strasno. Evo vidjeli smo sto je napravio zadnje 3 godine sa Crnom Gorom. Zakopao nas je da se narednih 50 godina necemo moci oporavit od njegovog „uspjeha“ i silnog „znanja“ koje je demonstrirao. Uzaaas

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball