Dalibor Čutura novi tim-menadžer srpskih orlova - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Dalibor Čutura novi tim-menadžer srpskih orlova

Dalibor Čutura novi tim-menadžer srpskih orlova

zika.bogdanovic
0 komentar

Dalibor Čutura novi je tim-menadžer seniorske reprezentacije Srbije. Bio je važan deo tima Veselina Vukovića u osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu, a iskusni srednji bek zaslužio je poziv u državni tim i kod Dejana Perića, koji mu je posle igračke, dodelio i savetodavnu funkciju u okviru stručnog štaba. Još uvek aktivan u dresu rumunskog drugoligaša Dobrudža Konstance, sa kojom ima ugovor do 2017. godine, momak iz Bezdana pomagaće “orlovima” na drugi način:

– Pričao sam sa Perketom (Dejan Perić) u period njegovog postavljenja za selektora. Imao je viziju da po prestanku igranja mogu da mu budem od koristi kao saradnik. Hteo je da me angažuje kao čoveka u koga ima poverenje, i kao nekog ko mu može pomoći u taktičko-tehničkom smislu. Moja funkcija je tim-menadžer, savetnik, pa i trener u nekom smislu. Iskreno, nisam imao viziju svoje karijere u tom pravcu, ali me je Perke zaintrigirao. Prihvatio sam njegov poziv i tu sam da pomognem koliko znam i umem – kaže Čutura i dodaje kako mu primarna razmišljanja nisu bila vezana za klupu i trenerski posao:

– Naravno, razmišljam u pravcu da ostanem u rukometu. Imam ponudu za sličnu funkciju u Konstanci, gde bih mogao da radim kao sportski direktor. To je nešto novo za mene – jasan je 40-godišnji srednji bek.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.