Damir Bičanić novi sportski direktor RK PPD Zagreb: Želja je Final4 Lige šampiona - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Damir Bičanić novi sportski direktor RK PPD Zagreb: Želja je Final4 Lige šampiona

Damir Bičanić novi sportski direktor RK PPD Zagreb: Želja je Final4 Lige šampiona

zika.bogdanovic
0 komentar

Damir Bičanić novi je sportski direktor RK PPD Zagreb. Osvajač medalja sa reprezentacijom Hrvatske u periodu od 2010. do 2013. godine, zameniće na toj funkciji nekadašnjeg saigrača Josipa Valčića.

Bivši hrvatski reprezentativac je do sada obavljao funkciju vezanu za Međunarodne odnose i odnose s EHF-om i SEHA ligom tako da je nova funkcija negde i logičan sled događaja.

  • Dati ću sve od sebe da što bolje obavljam svoj posao, baš kako je to prije mene radio moj prijatelj i kolega Josip Valčić. On je odradio vrhunski posao i ja ću ustrajati na tome da klub nastavi istim putem, a ukoliko nam to financije dozvole pokušati ćemo svi skupa dignuti priču na jednu još veću razinu – rekao je Bičanić i dodao:
  • Odmah po prestanku igranja preuzeo sam funkciju u upravi kluba i tu sam bio zadužen za međunarodne odnose, odnosno odnose kluba s EHF-om i SEHA ligom. U isto vrijeme bio sam zajedno s mojim kolegama iz uprave involviran u dio sportskih pitanja te je stoga ovo samo još jedna stepenica iznad kojoj se veselim. Moram kazati da sam još pri kraju igračke karijere znao da nisam spreman krenuti u trenerske vode i da taj posao nije najbolja moguća odluka za mene. Tijekom karijere sam se i školovao, potom završio fakultet i već sam znao da su neki moji interesi i znanja ipak usmjereni prema upravljačkim vodama. Tako da sam spreman dočekao priliku jednom kada mi se ukazala, kako za ulazak u upravu kluba tako i sada za ovu funkciju – dodao je Bičanić.
  • Činjenica da sam većinu svoje karijere proveo u Španjolskoj i pogotovo Francuskoj pomaže mi u obavljanju ovog posla kojeg ja zapravo obnašam već skoro mjesec dana, samo je sada to postalo i službeno. Činjenica da govorim tri strana jezika može mi pomoći u ovom poslu, ali isto tako i brojna poznanstva i prijateljstva koja sam stekao u tim godinama. Igrajući gotovo deset godina vani vidio sam mnoge pozitivne, ali i neke negativne stvari u smislu organizacije i vođenja kluba i to je svakako vrijedno iskustvo koje će mi ovdje dobro doći. Francuska, konkretno, u kojoj sam proveo najviše vremena mogla bi nam na neki način biti i uzor u smislu kako se kod njih rukomet razvijao. Primjerice, kada sam došao u Francusku 2010. godine Liga i većina klubova bili su na nekom prosječnom nivou. Sedam godina kasnije, kada sam se vraćao u Zagreb većina tih klubova bila je u samom vrhu europskog rukometa. Ja sam tada govorio, a to i danas mislim, da je francuska liga i po kvaliteti i po organizaciji preskočila Bundesligu koja je oduvijek sinonim za sam vrh našeg sporta – kazao je novi sportski direktor te se potom osvrnuo i na svoje prve konkretne korake u novoj ulozi.
  • Radimo punom parom. Putem medija već smo izvijestili o nekim novim pojačanjima, o tome da su neki igrači produžili ugovore, ali i o tome da nas neki nažalost napuštaju na kraju sezone. Tu se ne bih ponavljao, ali u ovom trenutku mogu reći kako smo blizu potpisa ugovora s jednim desnim vanjskim i jednim pivotom. Također, moja je želja da se dovede i još jedan kvalitetan i iskusniji šuter. Mislim da bismo tako mogli upotpuniti sliku Zagreba za sljedeću sezonu. Što se tiče nekog dugoročnijeg plana želja je svih nas u upravi da vratimo Zagreb tamo gdje smatramo da klub zaslužuje biti. Želja je biti dio Final Four turnira Lige prvaka ili barem što bliže tomu što je to moguće. Što se regije tiče mislim da smo u ovom trenutku ipak stepenicu iznad hvalevrijednih konkurenata poput Celja, Nexea ili Vardara. Iznad nas su, treba i to reći, klubovi poput Veszprema i Szegeda ali činjenica jest i da su njihove financije bitno drugačije od naših. Nažalost, dok god se ne nađe neko kvalitetno rješenje za bolje financiranje gotovo svih sportskih klubova u Hrvatskoj teško da se mi možemo nositi s protivnicima koji imaju po tri ili četiri puta veće budžete. Mi u ovakvom omjeru snaga možemo iznenaditi u jednoj od šest ili sedam utakmica, ali realnost je da imamo drugi najmanji budžet u Ligi prvaka. Ambicije jesu velike, ali mi se nadamo da će se situacija u Hrvatskoj što se tiče financiranja sportskih klubova popraviti. Ako do toga dođe onda ne vidim razloga da naše ambicije i želje u relativno kratkom roku i ispunimo – zaključio je novi sportski direktor PPD Zagreba Damir Bičanić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball