Danijel Šarić i Nebojša Golić igraju za BiH! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Danijel Šarić i Nebojša Golić igraju za BiH!

Danijel Šarić i Nebojša Golić igraju za BiH!

0 komentar

 Rukometna vest dana je svakako informacija iz Sarajeva da su se pozivu novog selektora Bosne i Hercegovine, odazvali nekadašnji jugoslovenski (srpsko-crnogorski) reprezentativci, golman Danjel Šarić i srednji bek, Nebojša Golić! Obojica igrača velikog iskustva i renomea, rođeni su u Bosni i Hercegovini, ali su u prošlosti nosili dres reprezentacije "s ove strane Drine". Ova vest je iznenadila čitavu rukometnu javnost, budući da su obojica u javnosti decidirano odbacivali ovakvu mogućnost. Šarić, koji je poslednji put branio za reprezentaciju 2006. godine na EP-u u Švajcarskoj, više puta je bio pozivan da brani za Srbiju, i dok je selektor bio Jovica Cvetković, a najnoviji poziv, od pre mesec dana, usledio je od Seada Hasanefendića. Njemu se zahvalio, a za "Sportski žurnal" izjavio:

– Poznajem se sa Rađom odlično iz vremena kada smo bili u Doboju, ali nema šanse da zaigram za BiH. Znam da oni to žele, ali moja stvarnost je nešto drugo.

 Nebojša Golić je prošle godine u "Intervju nedelje" za naš sajt bio precizan:

– Ne igram za repku od 2002.,prvo zbog povreda, a onda poslije i zbog svojih privatnih razloga, tako da ništa ne dolazi u obzir, pa ni BiH. Već sam to rekao 100 puta. Baziram se samo na klupski rukomet…  

Ipak, "čarobni štapić", Vojislava Rađe učinio je ono što se stavljalo u domen lepih želja. Sada, selekcija BiH ima još više razloga da veruje u plasman na jedno veliko takmičenje, a prvo za njih, jeste Svetsko prvenstvo u Švedskoj 2011. godine. 

Da li zbog odaziva reprezentaciji ili loših igara u klubu, tek, Nebojšu Golića je šef stručnog štaba, Irfan Smajlagić prekomandovao u "drugim tim" zajedno sa Adnanom Jaškićem i Edhemom Sirćom, dok se Damir Doborac nije ni pojavio na okupljanju reprezentacije, uz obrazloženje kluba da je "umoran"! Isto tako su prošli i Petar Kapisoda i Fahrudin Melić, koji zbog povreda nisu mogli da se odazovu pozivu za selekciju Crne Gore, iako su u subotu igrali prvenstvenu utakmicu protiv Konjuha? Kako sada stvari stoje, ovaj "zastoj u komunikaciji", rešavaće EHF, koga planira da kontaktira Rukometni savez Crne Gore, a i Izvršni odbor RS BIH daće svoj stav o ovom slučaju..

Spisak reprezentacije BiH za mečeve sa Crnom Gorom, 28. i 29. oktobra u "Zetri". 

GOLMANI: Adnan Šabanović (Sloga), Ratko Vujović (Kolubara), Benjamin Burić (Izviđač), Danijel Šarić (Barcelona); LEVA KRILA: Vukašin Stojanović (Aragon), Amir Čakić (Bosna), Mirko Mikić (Borac); DESNA KRILA: Adnan Jaškić (Bosna BH-Gas), Deni Velić (Nexe), Igor Pjetlović (Borac);
LEVI BEKOVI: Nikola Prce (Ademar Leon), Faruk Halilbegović (Borac), Goran Garić (Borac); DESNI BEKOVI: Branislav Obradović (Antekvera), Darko Martinović (Toledo), Marko Panić (Borac); SREDNJI BEKOVI: Mirsad Terzić (Vesprem), Adnan Harmandić (Gorenje), Damir Doborac (Bosna BH-Gas), Nebojša Golić (Bosna BH-Gas); PIVOTI: Muhamed Toromanović (Kolding), Vladislav Veselinov (Bosna BH-Gas).

Spisak reprezentacije Crne Gore za mečeve u Sarajevu:

GOLMANI: Goran Stojanović (Gumersbah), Milan Kosanović (Kangas), Goran Anđelić (Budućnost); LEVA KRILA: Petar Kapisoda (Bosna BH-Gas), Marko Martinović (Lovćen); DESNA KRILA: Aleksandar Svitlica (Granoljers), Fahrudin Melić (Bosna BH-Gas);

BEKOVI: Vladimir Osmajić (Pik Seged), Žarko Pejović (Budućnost), Bogdan Petričević (Lovćen), Draško Mrvaljević (Gepingen), Mirko Milašević (Toledo), Stevan Vujović (Crvena zvezda), Zoran Roganović (Lund), Žarko Marković (Budućnost), Dušan Tomić (Vintertur), Igor Bakić (Budućnost); PIVOTI: Mladen Rakčević (Kolubara), Marko Pejović (Lovćen), Nemanja Grbović (Budućnost).  

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball