Balkan-Handball.com

Dimitar Dimitrioski novi je član Vardara!

Mladi makedonski reprezentativac Dimitar Dimitrioski dogovorio je dvogodišnju saradnju skopskim Vardarom. 21-godišnjak igra na poziciji levog krila, pa će u novoj sezoni činiti tandem sa iskusnim Rusom – Timurom Dibirovim. Iako izuzetno mlad, Dimitrioski ima iskustvo igranja za nacionalni tim za koji je nastupao u nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Pored toga, zabeležio je nastupe u Ligi šampiona kao i regionalnoj SEHA Gazprom ligi, pošto je prethodnih pet godina proveo  u Metalurgu.

  • „Dimitrioski nije samo mlad, on je i dobar igrač. Mladost je njegova prednost, i zaista se radujemo tome. Vardar će mu pružiti šansu, a mi očekujemo da će je on prigrabiti i iskoristiti. Pred klubom su novi izazovi, i zajedno sa novim snagama nastavićemo sa dobrim igrama i rezultatima“- istakao je Davor Stojanoski, sportski direktor Vardara.

Kako navode iz Makedonije Dimitrioski potiče iz sportske porodice, u kojoj je rukomet sport broj jedan! Na ovaj način, šampion Evrope je nastavio da jača i podmlađuje tim. Podsetimo, Vardar će, uz PSŽ, biti nosilac grupa na žrebu za novu sezonu u elitnom takmičenju. Izvlačenje je na programu 27. juna u Beču. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *