Đerona i Ilić: Srbija će igrati na EP 2022 - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Đerona i Ilić: Srbija će igrati na EP 2022

Đerona i Ilić: Srbija će igrati na EP 2022

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije dobila je za rivale Francusku, Belgiju i Grčku u kvalifikacionom ciklusu za EURO 2022 koji počinje četvrtog novembra, a završava se drugog maja naredne godine. „Orlovi“ će kvalifikacije otvoriti sa Grčkom pred svojim navijačima, a zatim im sledi gostovanje u Belgiji u okviru novembarske EHF nedelje:

  • Dobili smo korektnu grupu. Imamo dobru šansu da se plasiramo na još jedno Evropsko prvenstvo. Sa Belgijancima smo u prethodnom ciklusu remizirali i zabeležili pobedu. Kvalitetniji smo, ali ne smemo se opustiti i misliti da će biti lako. O Francuzima ne bi trebalo trošiti reči. Svi znaju ko su i kako igraju, ali nisu nepobedivi. Sa Grčkom se nismo sastajali u prethodnom periodu, ali ni tu nema dileme. Kvalitetniji smo i očekujem sva četiri boda protiv njih – jasan je kapiten nacionalnog tima, Nemanja Ilić.

  • I pre žreba rekao sam da je naš cilj da se plasiramo na EP 2022 i to se nije promenilo ni sada. U današnjem rukometu morate poštovati sve timove, nema lakih protivnika, ali Srbija zaslužuje da se nađe na tom takmičenju i siguran sam da će tamo i biti. Svi ljubitelji rukometa u Srbiji znaju da je Francuska veliki tim i da će dve utakmice sa njom biti dobra prilika da vidimo na kom smo nivou. Kada se odmerite sa najboljima, shvatite gde ste u stvari. Moraćemo da odigramo perfektno kako bismo došli u šansu da ih pobedimo. Belgija je već bila protivnik u kvalifikacijama. Naš tim je imao loš dan kod kuće, ali zato je odigrao odličnu utakmicu u gostima. Moraćemo dobro da odigramo kako bismo ih savladali. Belgijanci imaju dosta igrača u dobrim ligama i određeno iskustvo pobeđivanja, zato ćemo morati dobro da odigramo. Već su nam pokazali šta može da se desi ako nismo fokusirani. U Grčkoj je rukomet u razvoju. Imaju dosta igrača u inostranstvu, ali i reprezentacija raste, naročito kada igra kod kuće pred svojim navijačima. Pobedili su Severnu Makedoniju u oktobru 2018. godine i odigrali veoma dobar meč sa Islandom u kome su remizirali juna 2019. godine. Očekujem da ćemo spremni dočekati kvalifikacije u novembru – kaže novi srpski selektor, Toni Đerona. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball