Đerona okupio "orlove" - Čeka ih dvomeč u Češkoj - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Đerona okupio „orlove“ – Čeka ih dvomeč u Češkoj

Đerona okupio „orlove“ – Čeka ih dvomeč u Češkoj

zika.bogdanovic
0 komentar

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se večeras u Beogradu, prvi put od Evropskog prvenstva održanog u januaru mesecu ove godine u Mađarskoj i Slovačkoj. Rukometaši Srbije su krenuli put Kragujevca gde će se pripremati tokom martovske EHF nedelje nacionalnih timova.

„Orlovi“ će u martovskoj EHF nedelji imati dve prijateljske utakmice sa reprezentacijom Češke, koje su na programu 18. i 19. marta u Žubriju.

Izabranicima Tonija Đerone ovo će biti kontrolne provere pred baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo u kojima će se Srbija u aprilu mesecu sastati sa pobednikom dvomeča između Italije i Slovenije.

Na spisku selektora Đerone za martovsku EHF nedelju nacionalnih timova i dve prijateljske utakmice sa selekcijom Češke nalaze se golmani Dejan Milosavljev (Berlin), Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar), leva krila Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Šartr), pivotmeni Mijajlo Marsenić (Berlin), Dragan Pešmalbek (Nant), Nemanja Ratković (Vojvodina), desna krila (Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged), Darko Đukić (Vardar), bekovi Petar Đorđić (Benfika), Ilija Abutović (Raj Neker Leven), Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Lazar Kukić (Benfika), Đorđe Đekić (Šartr), Marko Milosavljević (Ademar), Jovica Nikolić (Vojvodina), Miloš Orbović (K Lucern) i Nemanja Zelenović (Gepingen).

Svetsko prvenstvo za rukometaše se održava od 11. do 29. januara 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj.

Pored domaćina, Poljske i Švedske i aktuelnog svetskog prvaka Danske, zahvaljujući plasmanu na EHF EURO 2022 učešće su obezbedile selekcije Španije, Francuske i Norveške.

Nakon martovskih i aprilskih kvalifikacija biće poznato još devet evropskih selekcija koje će se naći na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

– Morali smo da menjamo planove za mart i nađemo novog protivnika za prijateljske mečeve jer prethodno zakazane utakmice sa Rusijom nisu mogle da se odigraju. Imalo smo sreće da se pružila prilika za dve provere sa Češkom. Na Evropskom prvenstvu, iako nisu bili u glavnoj fazi takmičenja, prikazali su dobre igre – igrali su nerešeno sa Švedskom, izgubili malom razlikom od Španije i pobedili Bosnu i Hercegovinu. Češka je promenila selektora, što donosi novu energiju u ekipi i mislim da će to biti veoma interesantna ekipa i veoma korisna za pripremu mečeva koji nas čekaju u aprilu, rekao je selektor Đerona.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball