Dominiković o velikom uspehu: Hteli smo da uživaju, odškrinuli im vrata party-a - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Dominiković o velikom uspehu: Hteli smo da uživaju, odškrinuli im vrata party-a

Dominiković o velikom uspehu: Hteli smo da uživaju, odškrinuli im vrata party-a

zika.bogdanovic
0 komentar

Davor Dominiković prvi je hrvatski trener koji je uveo juniorsku reprezentaciju u finale Svetskog prvenstva. Tamo Hrvatsku čeka Francuska, evropski i svetski kadetski šampion u generaciji 1998, ali selekcija koja nije nepobediva, ako mali „kauboji“ ponove igre iz prethodnih osam utakmica.

  • Skidam kapu do poda ovim momcima. Ponosni smo i ja cijeli stožer na njih. Rekli smo im prije utakmice, želimo vidjeti osmijeh na vašim licima, želimo da uživate. Imali ste dugačak put do toga. Kako god ova dva dana završila vi ste napravili sjajnu stvar. Još ste te dvije utakmica juniori i onda ulazite u svijet odraslih. Premda, realno oni su odrasli ljudi koji su poakzali i „onu stvar“ i glavu kada su neke okolnosti bile protiv nas. Trener Dinko Đanković me nagovarao i uzeo sam time out u desetoj minuti, iako je to bilo jako riskantno. I hvala mu na tom i mnogim drugim savjetima. Isčupali smo se. Mi smo u tim trenucima ovim igračima samo odškrinuli vrata, oni su trebali ući u prostoriju gdje je party.  I zapravo su posljednjih deset minuta oni vodili sami sebe kroz utakmicu. To je velika, velika stvar – rekao je nekada sjajni defanzivac, deo najvećih uspeha hrvatskog rukometa i osvajač EHF Lige šampiona sa Barselonom, pa prokomentarisao Francuze:
  • Francuska – vidio sam 16 minuta danas jer su igrali prije nas i 14 minuta protiv Danske. To znači da je dugačka noć pred nama. Prošlu smo zaspali u pola pet, ovu ćemo vjerojatno u pet. Nevjerojatno je da su IHF i domaćin tako složili kalendar da iz dvorane izađemo noćas oko ponoći i već sutra u rano poslije podne igramo finale. Hvala im što na takav način brinu o zdravlju igrača.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball