Dragan Adžić posle zlata: "Naše heroine sve mogu" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Dragan Adžić posle zlata: „Naše heroine sve mogu“

Dragan Adžić posle zlata: „Naše heroine sve mogu“

zika.bogdanovic
0 komentar

Na konferenciji za medije posle finala između Crne Gore i Norveške, selektor „zlatnih lavica“ Dragan Adžić, pohvalio je fanatizam sa kojim su njegove devojke došle do zlatne medalje:

– Verovali smo u čudo i napravili ga. Pobedili smo svetske, olimpijske, ali ne više i evropske šampionke. Dobiti Norvešku na produžetke je dodatno teško i neverovatno, ali za ove naše heroine, nije. MVP prvenstva su sve devojke u crvenom. Ostale ne priznajem. Nisam mogao da izdržim, a da ne kažem.

Torir Hergeirson, selektor Norvežanki, čestitao je protivnicima na pobedi:

– Čestitam Crnoj Gori na pobedi.  Bile su bolje danas. Pobedile su posle 80 minuta, više su želele pobedu i zlato. To se videlo u procentu šuta, imale su 60%, mi 50%. Naš tim je uradio veliki posao. Ovo je treći turnir u 12 meseci. Imali smo težak period posle OI, promenili sedam igrača. Znamo da je teško biti na vrhu, ali i ovo je dobro kako bi se postavili neki novi ciljevi. Ovo će biti motivacija za naredna takmičenja – rekao je Hergeirson, a na pitanje novinara o tome da li je pravda zadovoljena posle olimpijskog finala i sestara Bonaventura, kratko dodao:

– Ne razumem pitanje.

Golman Crnogorki, Sonja Barjaktarović:

– Želim da se zahvalim Norvežankama na fer i korektnoj igri. Bilo je teško, ali pokazali smo koliko srce imamo da sklonimo jednu veliku reprezentaciju sa trona. Presrećna sam da smo posle duge i naporne sezone osvojili zlato. Hvala saigračicama na svemu.

Kapiten Marija Jovanović:

– Ovo je druga utakmica teškog intenziteta u dva dana. Posle sveg tog napora, smogli smo snage da se izborimo sa jednom Norveškom svh 80 minuta. Ovo što smo napravili, najmanje smo mi sada svesni. Verovali smo od samog početka u naš timski duh. U Londonu smo videli da imamo razloga da verujemo, da ova ekipa može da skloni Norvešku sa trona. Hvala svima što su došli da nas bodre. Stvarno je zadovoljstvo biti kapiten ovog tima.

Kamila Herem, bila je nasmejana i pored poraza:

– Čestitam Crnoj Gori. Razočarana sam, jer smo izgubili, ali i srebro je dobro. Hvala Srbiji, koja je napravila  veoma dobro prvenstvo. Nadam se da će sledeće godine biti više ljudi u dvorani. Viidmo se sledeće godine.

I Lin Suland nije puno tugovala:

– Bila je ovo teška utakmica. Nismo igrali kako smo želeli. Nismo srećni, ali i srebro je ok.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.