Drama zagarantovana: Maglaj i dalje neosvojiva tvrđava za Izviđač! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Drama zagarantovana: Maglaj i dalje neosvojiva tvrđava za Izviđač!

Ni ove sezone Izviđač nije uspeo da trijumfuje na vrućem terenu u Maglaju. U zaostaloj utakmici 2.kola Premijer lige BiH, domaćin je golom sa sedam metara u poslednjim trenucima uspeo da osvoji bod protiv ekipe Tonija Čoline – 27:27 (15:12).

„Skauti“ po tradiciji teško izlaze na kraj na ovom terenu, pa je tako bilo i ovog puta, iako je Maglaj u prva dva kola dva puta poražen. Ipak, kada je Miloš Kos pogodio za 27:25, minut i 17 sekundi pre kraja, delovalo je da će ovog puta oba boda otići u Ljubuški.

Međutim, Haso Ćosić iz sedmerca pogađa za 26:27. Na 30 sekundi do kraja, uz podignute ruke sudija za pasivan napad, Mladen Bošković promašuje, a onda na drugoj strani pravi sedmerac. Loptu je uzeo ponovo Haso Ćosić, ali Aldin Alihodžić brani njegov udarac i skautima je ostalo 20 sekudni za napad, uz gol prednosti.

Ipak, gosti su umesto napada prema golu vratili loptu golmanu Alihodžiću, pa je sviran pasivan napad, a Alihodžić baca loptu u prazno, umesto da je spusti na parket. Golman gostiju potom dobija crveni karton, a Maglaj novi sedmerac. Loptu je uzeo Damir Kadrić i pogodio za konačnih 27:27.

Upravo je Kadrić bio najefikasniji sa devet pogodaka kod Maglaja, a Nedim Hadžić dodao je šest. Kod „Skauta“ je Mladen Bošković postigao osam, a Domagoj Alilović sedam golova. Izviđač sada ima skor od dve pobede i jednog remija.

Foto: RK Maglaj

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *