Duvnjak: "Neverovatno, krenuli smo iz kvalifikacija - Vori: "Sinu sam obećao zlato" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Duvnjak: „Neverovatno, krenuli smo iz kvalifikacija – Vori: „Sinu sam obećao zlato“

Duvnjak: „Neverovatno, krenuli smo iz kvalifikacija – Vori: „Sinu sam obećao zlato“

zika.bogdanovic
0 komentar

Slavi se u Kelnu, slavi se u Hamburgu. Gotovo sat vremena je trajalo slavlje na terenu Lanxess Arene, a igrači su prolazili kroz špalir navijača, novinara, vraćali se, pevali, zalivali šampanjcem. Ispisana je zlatna stranica HSV Handball-a, tima koji je u dosadašnjoj istoriji od uspeha imao samo osvojenu Bundesligu 2011. godine:

– Obećao sam sinu zlato iz Kelna, a kada se detetu nešto obeća, to mora da se ispuni! Nisam želeo ranije da govorim o tome, ali potcenjivali su nas pred ovaj turnir, kao da smo ne znam kako loša ekipa. Toliko sam bio motivisaniji da ovde osvojimo. Trebalo je da imaju više samopouzdanja prema mojim saigračima. Samo mi znamo kakve smo probleme imali u prethodne dve godine.  Nema veze, na kraju smo prezentovali u dva dana jedan sjajni rukomet. Na kraju krajeva, i istukli smo ih, što mi je posebno drago.

BLAŽENKO LACKOVIĆ: „POKAZALI DA VREDIMO“

Unadvikivanju u diktafon za trenutak pobeđuje Blaženko Lacković, srećan i „lud“:

– Igrali smo čvrstu odbranu, sudije su pustile dosta tuče, ali smo na kraju uspeli da ih slomimo. Pokazali smo svima da ova ekipa vredi, koliko god šta govorili. Neopisiv je osećaj osvojiti Ligu šampiona.

STEFAN TERZIĆ: „NEOPISIVO“

Mladi Stefan Terzić, nije skrivao suze. Dok je prošle godine sa tribina gledao F4 u Lanxess Areni, u svojoj prvoj internacionalnoj sezoni, dokopao se najvrednijeg pehara u klupskom rukometu. Iako nije previše igrao, zlato je samo njegovo:

– Prošle godine sam prvi put gledao ovaj spektakl sa tribina. Sada držim ovo zlato na grudima i zastavu moje države. Ne znam šta da pričam dalje. Osećaj je neopisiv. Malo je reći da sam srećan – kaže Terzić i šaljivo dodaje na pitanje, da li će ovoga biti još u karijeri koja je tek na početku:

– Mora, mora. Mnogo mi se sviđa sve ovo, moram barem Rutenku stići (pet titula Lige šampiona sa tri kluba).

DOMAGOJ DUVNJAK: „NEVEROVATAN KRAJ  – KRENULI SMO IZ KVALIFIKACIJA“

Jedan od junaka finalnog vikenda, Domagoj Duvnjak, sa četiri gola, nije baš blistao kao u polufinalu sa Kilom, ali su njegovi pogotci na startu produžetka, otvorili mnogo toga:

– Ovo je nešto neverovatno. Ligu šampiona smo izborili posle kvalfikacija u Francuskoj. Isto na produžetke, gubili smo od Sen Rafaela tri razlike četiri minuta pre kraja. Evo nas sada, osvojili smo Ligu šampiona. Neopisivo, ne znam, ne znam. Dokazali smo da vredimo. U Bundesligi ćemo završiti kao šesti, a osvojili smo F4. Ne znam šta više da kažem. Ovo je najbolji rođendanski poklon koji sam dobio ikada.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball