Balkan-Handball.com

DVE DECENIJE od kako se mali Metković zauvek upisao na rukometnu mapu Evrope

Dvadesetdevetog aprila 2000. godine hrvatski klupski rukomet proslavio je najveći uspeh posle zlatnog početka devedesetih u Zagrebu, ispostaviće se, do danas. U to vreme veoma ambiciozni RK Metković Jambo došao je do pehara EHF Kupa pobedom nad nemačkim Flensburgom (24:22 i 23:25) u finalnim okršajima. Te sezone padali su Rubiera, Bosna Visoko, Siudad Real  i Prevent Slovenj Gradec. Bio je to prvi trenerski uspeh, tada trenera-igrača Ivice Obrvana:

„Uz dužno poštovanje mnogim našim rukometnim i sportskim uspjesima, mislim da je to osvajanje EHF Kupa bilo pravo sportsko čudo. U tim uvjetima, tako malog grada, s tako malim budžetom, to je zbilja nevjerojatna priča. Pri tome je važno reći da je dvije trećine te momčadi poniklo u Metkoviću. A veliki dio njih, usudio bih se reći,  je bio temelj onoga što će reprezentacija napraviti 2003. godine u Portugalu. Malo je reći da sam osobno, ali i cijeli grad je ponosan na to djelo.“, izjavio je Obrvan, a prenosi HRS.

Dres Metkovića u toj sezoni nosili su Dragan Jerković, Rolando Pušnik, Nikša Kaleb, Mario Bjeliš, Slavko Goluža, Zdravko Medić, Ivica Obrvan mlađi, Davor Dominiković, Siniša Markota, Gyorgy Zsigmond, Renato Sršen, Dario Jagić, i Petar Metličić. Trener- igrač: Ivica Obrvan

Naredne sezone 2000/2001, Metković je stigao do finala sa Magdeburgom. Igrao je tim iz Metkovića i četvrtfinale EHF Lige šampiona (2002), osvajao titulu u Hrvatskoj koja mu je bila poništena, a sa visokim ambicijama trajao na međunarodnoj sceni sve do 2005. godine.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *