Balkan-Handball.com

EHF EURO 2020: Nenad Peruničić: Hrvatska favorit u grupi, želeo bih da nas povrede zaobiđu!

Balkanski region nakon završetka kvalifikacija mogao je da bude ponosan na rukometaše svih zemlaja. Prvi put u istoriji, šest nacionalnih timova sa prostora bivše Jugoslavije natupaće na predstojećem Evropskom prvenstvu. Najviše pažnje po okončanju žreba u Beču privukla je svakako grupa A, u kojoj će se u Gracu, nadmetati Hrvatska, Srbija, Belorusija i Crna Gora. Tim povodom, svoje viđenje izneo je i Nenad Peruničić, sleketor Srbije: 

„I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makeodnci mislim da su najbolje prošli, u toj su grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica. Crna Gora je slično uradila kao mi, s mladim igračima je ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo. Sa Belorusima smo igrali pre godinu i po – dve u kvalifikacijama. Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio. Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu. Iskreno, sačekao bih jedno vreme pa bih pričao o realnosti. To vreme je vreme okupljanja. Voleo bih da napokon budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda, da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni“.

Podsetimo, Srbija je u ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstva ušla sa podmađenim sastavom. Izabranici Nenada Peruničića su pobedom u poslednjem kolu nad Švajcarskom „čekirali“ svoju vizu za Grac, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Sa druge strane, treba napomenuti i činjenicu da su Srbija i Hrvatska u nedavno završenim kvalifikacijama odigrale dva meča. U Beogradu je bilo nerešeno, dok je domaći sastav bio bolji u Zadru.

Kontitnentalni šampionat koji je na programu od 9. do 26. januara 2020. godine, prvi put će biti održan u tri zemlje – Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *