EHF LŠ: Novi format, 16 ekipa, dve grupe - žreb 1. jula u Beču - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EHF LŠ: Novi format, 16 ekipa, dve grupe – žreb 1. jula u Beču

EHF LŠ: Novi format, 16 ekipa, dve grupe – žreb 1. jula u Beču

Uroš Samardžić
0 komentar

Sezona 2020/2021 elitnog evropskog takmičenja dsa sobom nosi novine. Ključna stvar je promena formata takmičenja, pa će se od naredne takmičarske godine u EHF Ligi šampiona naći 16, praktično elitnih klubova sa Starog kontinenta, koji će biti raspoređeni u dve grupe, po osam. 

16 klubova koji su ostvarili pravo učešća u Ligi šampiona, raspoređeni su u četiri šešira, a žreb za dve grupe (A i B) biće održan 1. jula u Beču.

ŠEŠIR 1: PSŽ, Vardar 1961, Barsa, Vesprem

ŠEŠIR 2: Kil, Vive Kjelce, Alborg, Porto

ŠEŠIR 3: Meškov Brest, Motor Zaporožje, Nant, Pik Seged

ŠEŠIR 4: Celje, PPD Zagreb, Elverum, Flensburg

Iz svakog šešira po dva tima, voljom žreba, biće selektovani u A ili B grupu, uz poštovanje pravila da se ekipe iz iste zemlje ne mogu naći u grupnoj fazi zajedno. Dakle, sigurno je da duele PSŽ – Nant, Vesprem – Seged i Kil – Flensburg nećemo gledati u prvoj fazi Lige šampiona.

Grupna faza igraće se po raund-robin sistemu, odnosno, dvokružni sistem takmičenja, koji nam donosi 14 takmičarskih nedelja. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe izboriće diraktan plasman u četvrtfinale, dok će timovi koji budu zauzeli pozicije tri, četiri, pet i šest igrati plej-of, baš kao i prethodnih godina.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball