EHF ne da Srbima na Kosovo i Metohiju - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EHF ne da Srbima na Kosovo i Metohiju

EHF ne da Srbima na Kosovo i Metohiju

zika.bogdanovic
2 komentari

Evropska rukometna Federacija, poslala je danas dopis Rukometnom savezu Srbije u kome zahteva da se F4 Kupa Srbije zakazan u Zubinom Potoku (opština na severu Kosova i Metohije sa većinskim srpskim stanovništvom) bude odigran uz odobronje Rukometnog saveza Kosova ili da se promeni mesto odigravanja. U pismu koje potpisuju predsednik Brijo i gen-sek Viderer stoji:

Dragi rukometni prijatelji,

Evropska Rukometna Federacija je informisana o nameri Rukometnog Saveza Srbije da organizuje Finale Kupa Srbije na Kosovu.

Želimo da naglasimo tačku EHF Statuta (tačka 10.3  takmičenja izvan granice), gde je jasno rečeno da mečevi van granica federacije mogu biti organizovani samo uz pristanak obe federacije kojih se to tiče i sa odobrenjem od strane Evropske Rukometne Federacije.

Istovremeno (naglašavamo), Rukometna Federacija Kosova je pridružena federacija što, u skladu sa odlukom Kongresa, obavezuje sve strane koje su uključene statutima, a time i Rukometnu Federaciju Kosova, Rukometni Savez Srbije i EHF.

Zbog navedenog, molimo vas da ili dobijete saglasnost Rukometne Federacije Kosova, ili da finale kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije.

Ljubazno vas molimo da primite k’ znanju,

Rukometni savez Srbije oglasio se saopštenjem u kome se kaže da će odluka biti doneta nakon konsultacija Upravnog odbora:

Obzirom na veliko interesovanje sportske javnosti povodom mesta odigravanja završnice KUP-a Srbije, a nakon pisma koje smo dobili od strane Evropske rukometne federacije, obaveštavamo javnost da smo u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u kancelariji EHF-a kao i sa nadležnima u Ministarstvu omladine i sporta i kancelariji za Kosovo i Metohiju i da ćemo odluku o mestu odigravanja finalnog dela KUP-a Srbije za muškarce doneti nakon konsultacija, i sednice Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

O donetoj odluci ćemo obavestiti kako Evropsku rukometnu federaciju tako i klubove učesnike završnice KUP-a Srbije za muškarce.

Možda vam se dopadne

2 komentari

Luka 23/04/2013 - 23:36

Jako loš i licemeran naslov, a za to velika krtitika. Prvo i osnovno jako je dobro znao svako ko se bavio odlučivanjem u RSS da je bilo ne moguće održati turnir na teritoriji Kosova, i namerno pišem Kosova a ne KiM jer svaki normalan čovek iz Srbije tako naziva tu srpsku teritoriju, a to komunističko KiM postalo je popularno naglo i bez razloga, elem, dobro je poznato bilo onima koji su odlučivali da je ne moguće organizovati tako što na Kosovu bez federacije koja je prepoznata kao članica u EHF. Zato je to što su uradili bilo samo neozbiljan marketing i loša poruka. Sada imaju taj medijski prostor zaradjen skandalom umesto da imaju medijski prostor zaradjen uspehom, verovatno će se sada zaboraviti svi problemi i svi nedostatci, verovatno će svi problemi nastati zato što je bilo ne moguće organizovati kup u Zubinom Potoku… Nije dobro da se ovako nepromišljenim potezima degradira i politizuje lični problem saveza sa integritetom, da se ovim odvlači pažnja sa klubova koji nisu kadri da se nose sa teretom svog sopstvenog postojanja, sa umirućim statusom onih koji čine savez, jer kada se malo zagrebe po površini može se videti da kubovi nemaju za takmičenje a kamoli za igrače, a o priči koja treba da donese stabilnost, pa i bolju organizaciju, pojačanja, dostizanje standarda ostaje samo pusti sanak. I sad se već vidi da će nedostatak sponzora za takmičenja, redevni TV prenosi, emisije posvećene domaćem rukometnom dešavanju, prosto sve ono što jedan sport čini popularnim i marketinški privlačnim biti pokriveno nekom hitlerovskom odlukom EHF, a da, i Vulinu neće moći da bude predsednik organizaciong odbora, što je najveća šteta od svega ovoga što je nastalo, jer baš je on bio taj zamajac koji je falio pa da sve krene na dobro. Sa ovakvom politikom savez nezaustavljivo srlja u progres, samo je trebalo da se održi finalni turnir kupa u Zubinom Potoku pa da sve krene, ma kad je SEHA liga postala JUZNI PATOK liga što SUPER liga nebi postala ZUBIN PATOK liga, i ovo će srljanje postati svetionik progresa. Biće da je pregorela sijalica u svetioniku…mrak je jedina opcija…

Odgovori
D 24/04/2013 - 16:02

BRAVO Luka!

Odgovori

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball