EHF nedelja u Petrovcu na Mlavi – Srpkinje dale gas – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EHF nedelja u Petrovcu na Mlavi – Srpkinje dale gas

Ženska reprezentacija Srbije, započela je EHF nedelju u Petrovcu na Mlavi. Grad – domaćin najboljih srpskih rukometašica, potrudio se da obezbedi najbolje moguće uslove za rad i boravak, a maltene nova hala i odličan hotel u centru „Ždrelo“, to i pružaju. Akcenat na prva dva treninga, bio je rad sa kondicionim trenerom Nenadom Njaradijem, koji će biti zadužen da devojke što spremnije dočekaju početak Evropskog prvenstva u decembru. U ponedeljak uveče, trening koji je trajao dva i po sata, nagovestio je da su pripreme za EP uveliko počele…

Selektor Saša Bošković na raspolaganju ima 28 igračica, među njima i nekolicinu juniorskih reprezentativki, kojima će ovo biti lepa prilika da se upoznaju sa onim što ih čeka u budućnosti. U sredu će doći do skraćenja spiska, a u Petrovcu će ostati sastav, koji će odigrati dva prijateljska meča sa selekcijom Hrvatske u četvrtak (19 časova) i subotu (14h).

Dvorana u Petrovcu, nazvana po prvom srpskom olimpijcu iz 1912. godine, maratoncu Dragutinu Tomaševiću, izgrađena je 2008. godine, a mečevi reprezentacija Srbije i Hrvatske, biće i prvi međunarodni sportski događaj u istoriji ovog mesta. Kapacitet dvorane je 1600 mesta, organizatori su štampali 1500 karata, a s obzirom da grad na Mlavi ima tri rukometna kluba (dva ženska i jedan muški), nema sumnje da će interesovanje biti veliko.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *