EP na pesku (1/4 finale): Srbi na Ukrajince, Hrvati na Norvežane - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EP na pesku (1/4 finale): Srbi na Ukrajince, Hrvati na Norvežane

EP na pesku (1/4 finale): Srbi na Ukrajince, Hrvati na Norvežane

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Srbije u rukometu na pesku, sastaće se u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u danskom Randersu sa zvaničnim svetskim vicešampionom, selekcijom Ukrajine. Meč je na programu od 15 časova, a njemu su prethodila dva poraza „orlova“ u glavnoj fazi takmičenja protiv Norveške (1:2) i Danske (1:2). Interesantan će biti i duel Norveške i Hrvatske.

U ostalim mečevima četvrtfinala se sastaju:
Španija – Danska i Rusija – Mađarska.

U ženskoj konkurenciji, na megdan će Mađarska i Italija, Turska i Ukrajina, Rusija sa Danskom, a Španija sa Norveškom.

Pobednici četvrtfinala će u borbe za medalje od 19 časova, a u istom terminu će i poražene ekipe razigravati za pozicije od petog do osmog mesta.

Selektor Saša Kuburović: „Bilo je pravo zadovoljstvo biti deo ovog spektakla. Nadamo se da je veliki broj gledalaca u Srbiji bio u prilici da nas bodri uz ekrane svojih kompjutera, kao i da uživa u lepom meču i dobroj atmosferi koje pruža ovakav događaj rukometa na pesku. Nažalost, opet nismo ceo meč odigrali na visokom nivou i opet nam se potkralo dosta grešaka. Kako je sutra dan odluke, moraćemo da podignemo preciznost, kao i da budemo dota pažljiviji u posedu lopte, jer cilj nam je da napravimo iznenađenje i umesto odličnih Ukrajinaca, zauzmemo mesto u polufinalu i borbi za medalje, a time se i kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo koje bi naredne gdine trebalo da bude održano na Kritu, Grčka.“

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball