EURO 2020: Grac ponovo dočekuje Hrvatsku! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan EURO 2020: Grac ponovo dočekuje Hrvatsku!

EURO 2020: Grac ponovo dočekuje Hrvatsku!

zika.bogdanovic
0 komentar

Austrija se već dokazala kao dobro mesto za Hrvatsku na EHF EURO 2010, kada su Hrvati stigli do finala. Preliminarna faza takmičenja je igrana u Gracu, a središte Štajerske još jednom će ugostiti Hrvatsku 2020. godine, u slučaju uspešnih kvalifikacija za tim Line Červara. Sa Bečom i Gracom, Austrija je domaćin dve grupe preliminarne faze, kao i grupe glavne faze takmičenja u austrijskoj prestonici. U slučaju uspešne preliminarne faze u Gracu, Hrvatska bi se preselila u Beč gde bi vodila borbu za polufinale. Srbija, Makedonija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora mogli bi, takođe, zaigrati u Austriji kao Hrvatska, ako to pravo izbore kroz kvalifikacije. Karte za EURO 2020 dostupne su na adresi ehf-euro.com od 24. oktobra.

Biće to Evropsko prvenstvo superlativa. Po prvi put u istoriji EP turnir će biti održan u tri zemlje – Švedskoj, Austriji i Norveškoj. Po prvi put, 24 nacije će se boriti za titulu. I po prvi put, finale će biti odigrano na fudbalskom stadionu.

Datum 24. oktobar za početak prodaje karata nije izabran sasvim slučajno, jer kvalifikacije za EURO 2020 počinju upravo tada. Čak 32 nacije u osam grupa boriće se za preostalih 20 mesta na turniru. Švedska, Austrija i Norveška kao domaćini, odnosno, Španija kao branilac titule sa EURO 2018 u Hrvatskoj, već su izborile plasman na EURO 2020.

SANJAJ – POBEDI – ZAPAMTI

Ovo je slogan/moto EURO 2020 i Hrvatska će putovati u Austriji sa dobrim sećanjima. Te 2010. godine izabranici Line Červara plasirali su se u finale, gde su poraženi od Francuske. Kao i tada, Hrvatska će prve mečeve igrati u Gracu. Prestonica Štajerske nestrpljivo čeka hrvatske navijače na još jednom pravom rukometnom festivalu.

I tu postoji još jedna paralela sa 2010. godinom. Sa preliminarne faze u Gracu, ekipe se sele u Beč koji je takođe ostao u najboljem sećanju hrvatskim navijačima. Tamo je Hrvatska osvojila srebrnu medalju. Za Hrvatsku, kvalifikacije počinju 25. oktobra utakmicom protiv selekcije Švajcarske. Dan ranije, počinje prodaja karata za EURO 2020.

Ono što je izvesno da će Hrvatska igrati u Gracu ako se kvalifikuje, a to bi moglo da se desi i komšijskim zemljama poput Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

DATUMI PUŠTANJA KARATA U PRODAJU

Naredni kontigent karata planiran je za deveti januar (tačno godinu dana pred početak), 17. april (Uskrs) i prvi jul 2019. godine, kada će biti poznati i svi učesnici EURO 2020.

Prvi mečevi u Gracu (Grupa A) i Trondhajmu (grupa C) biće odigrani devetog januara. Desetog januara započinje takmičenje u grupi B u Beču, Trondhajmu (Grupa D) i Geteborgu (grupa F). Grupa E u Malmeu započinje 11. januara.

TRODNEVNI FINALNI VIKEND

Glavna faza takmičenja EURO 2020 biće igrana u Beču i Malmeu, a finalni vikend u Stokholmu na Tele2 Areni, stadionu kapaciteta 20.000 mesta. Švedska prestonica disaće za rukomet u tri dana finalnih borbi zajedno sa navijačima širom sveta.

Izvršni odbor EHF doneo je odluku da se, po prvi put, meč finala i meč za bronzu igraju odvojeno, u dvan dana. Tako će meč za bronzu biti odigran 25. januara 2020. godine,a u nedelju 26. januara, sve oči biće uprte u finalnu borbu.

Sa mečevima polufinala 24. januara, kao i duelima u subotu i nedelju, finalni vikend postaće trodnevna rukometna žurka, praćena kroz zabavni koncept visokih standarda.

Po novom planu, meč za 5. mesto biće pomeren sa 24. na 25. januar, pre meča za bronzu.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball