Finiš evropske sezone - Balkanski Keln i Nant - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Finiš evropske sezone – Balkanski Keln i Nant

Finiš evropske sezone – Balkanski Keln i Nant

zika.bogdanovic
2 komentari

Keln i Nant biće epicentri finiša klupskih rukometnih sezona ove godine. Na ponos čitavog regiona, F4 turniri Lige šampiona i EHF Kupa, biće “puni” igrača i trenera sa ovih prostora. Događaj u Kelnu, već četvrtu godinu zaredom predstavlja nešto što prevazilazi okvire našeg sporta. Jedna od najvećih arena u Evropi poprište je velikog spektakla, koji je teško opisati. Porazom Atletika iz Madrida, otpala je šansa da tamo vidimo Ivana Balića i Kiru Lazarova, a sa strane tradicije, posle četiri godine znamo da ni jedan klub nije održao kontinuitet igranja u “Lanxess Areni”. Atletiko je “omanuo” ove sezone, kao jedina ekipa koja je učestvovala na prethodna tri F4 turnira. Po jedan izostanak imaju i Kil, odnosno, Barselona, timovi koji su jedini osvajali pehar pred 20.000 ljudi u srcu Nemačke.

ČAK 14 BALKANACA U KELNU

Žreb za polufinale F4 turnira EHF Lige šampiona biće održan u četvrtak od 11 časova. U njemu će učestvovati Kil (2), HSV (4), Vive Targi Kielce (7) i Barselona (1). Sve ukupno  14 igrača iz regiona, po nacionalnosti 8 Hrvata, četiri Srbina, po jedan Slovenac i Bosanac.

KIL (Ilić, Vujin)
VIVE TARGI KIELCE (Losert, Štlek, Čupić, Buntić, Musa, Stojković i Zorman)
BARSELONA (Šarić)
HSV (Lacković, Vori, Duvnjak, Terzić)

EHF KUP – SRBI NAJBROJNIJI, RNIĆ I MARKOVIĆ NAJBOLJI STRELCI

Što se tiče EHF Kupa, koji će svoju prvu F4 završnicu videti u francuskom Nantu 18. i 19. maja, situacija sa brojem igrača sa ovih prostora je slično, s tim što jedino danski Holstebro, neće u svojim redovima imati Balkance. Ukupno će ih biti devet – osam igrača i trener Gepingena, Velimir Petković (četiri Srbina, te po jedan Slovenac, Bosanac, Crnogorac i Hrvat). Iz Gepingena dolaze i prva dva strelca dosadašnjeg dela EHF Kupa, Momir Rnić (51) i Žarko Marković (48).

GEPINGEN (Rnić, Marković, Beljanski, Markez i Prošt – trener Petković)
NANT (Vujić)
RAJN NEKAR LEVEN (Šešum i Stojanović)

Žreb će se održati danas (utorak) od 11.30.

LAC, MOŠA I VUJIN U DRUŠTVU „400“

Prema dostupnim podacima sa sajta Lige šampiona (statistika vođena od 2003.godine), tri igrača sa naših prostora, nalazi se među onima koji su postigli 400 i više golova u svojoj evroligaškoj karijeri. Momir Ilić je na koti 438, Blaženko Lacković je postigao 426 (mada mu fali određeni broj golova iz perioda pre 2003), dok je Marko Vujin protiv „svojih“ u Vespremu prebacio granicu 400 – došao do 403.

PERUNU „NIKO NIŠTA NE MOŽE“

Po svemu sudeći, fantastičan rekord od 120 golova Nenada Peruničića u jednoj sezoni Lige šampiona, ostaće na snazi i posle Kelna 2013. Prvi strelac trenutnog evroligaškog karavana je Hans Lindberg sa 88 pogodaka, tako da…

Možda vam se dopadne

2 komentari

Gjorgi 30/04/2013 - 18:34

Moze da istaknete da Kiril lazarov prema statistici do sada ima 725 gola u Ligu sapmiona

Odgovori
Gjorgi 30/04/2013 - 18:38

Na ovih 725 golova moze se dodati i 69 od ove sezone pa tako da budu 794 golova u Ligi sampiona

Odgovori

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball