Francuzi stigli - Klod Onesta na Aerodromu: "Došli smo u zemlju od koje smo učili" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Francuzi stigli – Klod Onesta na Aerodromu: "Došli smo u zemlju od koje smo učili"

Francuzi stigli – Klod Onesta na Aerodromu: "Došli smo u zemlju od koje smo učili"

0 komentar

 

Klod Onesta i Nikola Karabatić

 

U Srbiju su doputovali olimpijski i svetski šampioni, Francuzi. Tim povodom je u VIP sali beogradskog Aerodroma, održana PRESS konferencija, na kojoj su se predstavnicima "sedme sile" obratili selektor "Trikolora", Klod Onesta i jedan od najboljih igrača planete, Nikola Karabatić, koji se vraća u rodni grad, Niš, posle devet godina. Uvodnu reč je imao, generalni sekretar RSS-a, Božidar Đurković.

– Izražavam veliko zadovoljstvo dolaskom reprezentacije Francuske i želim da im se zahvalim što su došli da uveličaju ovo naše slavlje. Želim im da se ugodno osećaju u našoj zemlji. Nadam se da će svi uživati u dobrom rukometu.

Klod Onesta, selektor Francuske:

– Hvala Vam na lepom dočeku i pozivu. Pre 20, 30 godina smo učili rukomet od Jugoslovena, odnosno Srba. Mislim da smo bili dobri đaci i da smo dosta stvari naučili, što smo pokazali dobrim rezultatima, a nadam se da ćemo to i sutra pokazati. Drago mi je da smo u rukometnoj zemlji, koja ima svoju rukometnu istoriju. Srpska reprezentacija je počela da se stvara. Ima puno igrača u najvećim evropskim klubovima. Pred Evropsko prvenstvo 2012. godine, koje ćete organizovati, sigurno će i ciljevi biti visoki. Verujem da će novi selektor, za koga mislim da je dobar trener, imati šansu da napravi dobre rezultate, sa svim ovim igračima, koji su se odazvali.

Upitan da prokomentariše sastav "Tima sveta" koji će se suprostaviti reprezentaciji Hrvatske u decembru i da li je eventualno razmišljao o nekom srpskom igraču, kada je sastavljao tim, Onesta je odgovorio:

– Srbija sigurno ima igrače, koji zaslužuju da se nađu na spisku, i tu pre svega mislim na Ilića. Nažalost, već sam imao tri dobra beka na toj poziciji, tako da ga nisam pozvao, ali to ne znači da srpski igrači neće biti pozivani u budućnosti.

Nikola Karabatić
, najbolji igrač planete za 2007. godinu:

– Nadovezao bih se na trenera. Jako sam zadovoljan što sam u Srbiji i velika mi je čast da ću sa reprezentacijom Francuske igrati u Nišu, mom rodnom gradu, gde je moj otac igrao i gde mi živi familija. Jedva čekam da igram sutra u toj hali i veoma sam srećan zbog toga. U rukometu nema prijateljskih utakmica, jer naš sport nije balet. Teško je igrati, ako ne daš 100% na terenu. Znam da Srbija ima odličnu ekipu, tako da ćemo morati da igramo maksimalno. Očekujem sjajnu utakmicu za gledaoce.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se u sredu od 20 časova u hali "Čair" uz direktan prenos RTS2.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball