GASPROM I SEHA NA 4 GODINE - Povratak srpskih klubova - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan GASPROM I SEHA NA 4 GODINE – Povratak srpskih klubova

GASPROM I SEHA NA 4 GODINE – Povratak srpskih klubova

zika.bogdanovic
0 komentar

Skupština SEHA lige, održana danas u Skoplju, izabrala je novog predsednika – Mihajla Mihajlovskog, koji će na toj funkciji zameniti Sandija Šolu, koji je ostavku podneo iz moralnih razloga. Na potpredsednička mesta izabrani su predsednik RSS Velimir Marjanović, menadžer Agron Hajredin i potpredsednik HRS, Toma Grahovac.

– Potpisan je ugovor sa Gaspromom. To je veliki preduslov da ova liga za par godina bude na nivou Bundeslige. Ovo je odličan projekat, treba ga iskoristiti za ceo region da rukomet koji je u većini zemalja najpopularniji sport doživi svoju dalju ekspanziju.

GASPROM I SEHA NA 4 GODINE – Milionski ugovor

– Direktor lige će bit Siniša Ostojić, a na mestu komesara za takmičenje ostaje Marjan Načevski, koji je dobio pohvale da je to odlično radio, s obzirom da je 95% mečeva odigrano u zakazanom terminu  – bile su reči predsednika Mihajlovskog.

DO KRAJA MAJA POZNATI UČESNICI LIGE

–  Redosled aktivnosti je da svi klubovi dobiju spisak uslove pod kojim mogu igrati. Biće precizirane sve obaveze sponzora i klubova. Sponzor će plaćati hotele, putovanja i službena lica, a klubovi će morati, pre svega, da poseduju određeni kvalitet, da igraju u dvoranama sa 2000 mesta i više na Gerflor podlozi uz korišćenje LED ekrana i 50% obezbeđenih prenosa za satelit.

U LIGI DVA SRPSKA KLUBA – BORAC I MEŠKOV IMAJU SIGURNO MESTO

– U ovom momentu igraće dve ekipe iz MK, Srbije, Hrvatske, jedna ekipa iz Crne Gore, jedna ekipa iz Slovačke, Meškov iz Belorusije.  Iz BiH će pravo igranja osigurano imati Borac iz Banja Luke, kao i drugi tim, koji bude ispunio uslove. Ako on ne postoji, potražiće se drugo rešenje.

MAĐARI ŽELE TRI KLUBA I F4 SVAKE DRUGE GODINE

– Mađarska želi tri predstavnika i svake druge godine F4 u Mađarskoj. Odgovorili smo da mogu imati samo dve ekipe, a da F4 može da se igrati samo u slučaju da jedna od tih ekipa bude među prve 4. Kao i ove godine, kada su se Metalurg i Vardar plasirali….

NAJMANJE 10, VEROVATNO 12 KLUBOVA

– Liga neće imati više od 12 klubova. Svi klubovi će potpisati ugovor sa Ligom uz Federaciju kao garant.

RAZGOVORI O PROHODNOSTI U EVRO KUPOVE

– Imali smo porođajne muke, poteškoće,ali smo podigli nivo u drugoj sezoni, a sada dolaskom sponzora, liga će biti još kvalitetnija. Počećemo razgovore sa EHF-om o prohodnosti klubova kroz SEHU u evropske kupove. Šampion bi trebalo da igra Ligu šampiona, a drugi i treći EHF Kup…

OBEZBEĐEN NAGRADNI FOND I ZA OVAJ F4

– Gasprom je obezbedio nagradni fond i za ovaj F4 u Skoplju. Pobednik će osvojiti 35.000, drugoplasirani 25, a treća i ćetvrta ekipa 15, odnosno pet hiljada eura – zaključio je Mihajlovski.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball