Goluža nezadovoljan posle Crne Gore: Raduju me samo bodovi - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Goluža nezadovoljan posle Crne Gore: Raduju me samo bodovi

Goluža nezadovoljan posle Crne Gore: Raduju me samo bodovi

zika.bogdanovic
0 komentar

PIŠE: RADIVOJE KOSNIĆ

Selektor Hrvatske Slavko Goluža nije baš imao razloga za neko veliko zadovoljstvo posle pobede nad Crnom Gorom i naglašava:

“Nisam zadovoljan igraom koju je moj tim večeras prikazao protiv Crne Gore, jedino po čemu mogu biti srećan jesu ta dva boda s kojima smo obezbedili plasman u drugu fazu. Naša odbrana nije bilo na visini zadatka i imali smo mnogo problema sa njihovim loptama koje su bile upućivane na crtu prema pivotu, iako je upravo to bilo ono što smo pokušavali da zaustavimo još od samog početka.”

Najefikasniji u redovima pobednika bio je desno krilo Ivan Čupić sa postignutim 6 golova:

“ Naravno da smo odmah želeli na početku da napravimo razliku od 5 ili viče golova. Medjutim, u tim trenucima naša odbrana bila je isuviše slaba da bi to ostvarili. Taj segment igre je upravo bio ključ pobede jer smo u drugom poluvremenu odigrali odbranu mnogo bolje i na kraju je sve došlo na svoje mesto.”

I u svojoj drugoj utakmici na Evropskom prvenstvu reprenzetacija Hrvatske je, najviše zahvaljujući golmanu Mirku Aliloviću, uspela da zabeleži svoj drugi trijumf i praktično obezbedi plasman u drugu fazu takmičenja. Medjutim, prvi golman Hrvatske koji je inače proglašen za najboljeg igrača utakmice, nije baš u potpunosti zadovoljan igrom svog tima:

“Očekivali smo mnogo lakšu utakmicu protiv Crne Gore, mlako smo ušli u meč i nismo bas najbolje igrali u napadu ali smo se u drugom poluvremenu skoncentrisali i zaigrali bolje. Najvažnije je da smo se plasirali u drugi krug i da nam se niko nije povredio. Samo da ovako nastavimo i biće dobro” – završio je Alilović koji je u današnjem meču sakupio 16 odbrana.

Levi bek Hrvatske Damir Bičanić je istakao da nisu planirali ovakav scenario i dodaje: “Mislili smo da ćemo odmah napraviti veliku razliku kako bi odmarali neke ključne igrače. Imali smo dosta problema sa njihovom dubokom odbranom i grešili smo prilikom šuteva.”

Sledeći protivnik je Švedska?

“ Svesni smo da Švedjani imati fatntastičnu podršku svojih navijača sa tribina, ali mnogo je važnije da mi u tu utakmicu ne udjemo kao u ovu sa Crnom Gorom jer ako nam se opet to ponovi imaćemo velikih problema” – istakao je Bičanić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball