Balkan-Handball.com

Grupa B (Niš): Francuske rane i skandinavske uspomene

ŠVEDSKA

„Domaći“ teren, fantastična forma Torstenson, inspiracija Gulden, Ahlm i Grumbstrom, učinili su da Švedska na prošlom prvenstvu stigne tamo gde ni slutila nije. U finale. Pre toga im je i polufinala bilo nedostižno, a kao najbolji plasman upisano šesto mesto. Ali to je to. Brazil i London, doneli su brojne oscilacije i raznorazne šamare vicešampionkama Evrope. Izgleda da je kao utisak iz Londona najpoznatija priča o noći Gulden i drugarica u sobi Bolta nego sve utakmice Švedjanki na igrama. „Bombarderka“ Torstenson je daleko od forme kojom zaslužila MVP priznanje 2010 i vodila saigračice ka medalji. Bez nje u punom sjaju, ni Švedska neće daleko, a na putu iz Niša ka Beogradu, stoji im realno, Makedonija.

FRANCUSKA

Selekcija sa najviše petih mesta u poslednjoj deceniji, ima i pet medalja. U Srbiju su stigle kao jedne od sigurnih kandidatkinja za postolje. Ekipa koja u sastavu ima Pineau, Dembele, Signate, Lakrabere, Kanto, Ayglon i Tervel, nema problem ni sa igrom ni sa samopoudanjem. Ima problem samo sa sobom, u glavi, kada potceni rivala. Nedostajaće im duša na golu, Leynaud, ali motiva ne bi trebalo da im nedostaje. Još peče rana iz Londona, kada ih je Crna Gora poslala kući kada su se najmanje nadale. A sve pobede u Nišu mogle bi da pomognu u zaceljenju.

DANSKA

Mladosti i Pitlihu je sve izgleda oprošteno. Na poslednjim takmičenjima vrte se Danknje oko polufinala, i kući u najboljem slučaju odu kao četvrte. Medjutim, strpljivi su u postojbini rukometa, rade i stvaraju. Ciljaju Rio i sećaju se zlatnog doba iz Atlante, Sidneja i Atine. U Srbiji neće biti Mortensen, Pedersen, Melgard, Troelsen, Dalby i Fisker, ali došle su mlade snage i po neka starija: Jorgensen, Toft, Grigel, Burgard, Augustesen, Norgard i Thorsgard. Neke od njih imaju i lepa iskustva iz „Čaira“ sa kadetskog prvenstva pre nekoliko godina.

MAKEDONIJA

Makedonske devojke će se potruditi da pomrse konce favoritima i pokažu zašto ih nije trebalo unapred otpisati. U niškoj lepotici pred hiljadama Makedonaca, osećaće se kao kod kuće. Zato i moraju pružiti maksimum. Toga su Bajramovska, NIkolić, Andrejeva, Mecevska, Crvenkovska i Pecevska savršeno svesne. Optimizam se probudio kada se vratila Julija i na tom talasu će Makedonke graditi rezultat, iako je u ovoj konkurenciji i svaki bod ravan podvigu.

Raspored:

4.decembar

Francuska – Makedonija 18.15

Švedska – Danska 20.15

6. decembar

Makedonija – Švedska 18.15

Danska – Francuska 20.15

8. decembar

Švedska – Francuska 18.15

Danska – Makedonija 20.15

One Comment

  1. Pingback: Počinje EHF EURO 2012 – Ukrajinke i Čehinje otvaraju rukometnu fantaziju! :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *