Grupa D (Vršac): Igrali se "veliki" i "mali" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Grupa D (Vršac): Igrali se „veliki“ i „mali“

Grupa D (Vršac): Igrali se „veliki“ i „mali“

Zorica Radojkovic
0 komentar

RUMUNIJA

Stara boljka Rumunki je opet aktuelna. Kvalitetan igrački sastav opet ne funkcioniše kao celina. Maestralno vodjene glavom i rukom Neagu na prošlom prvenstvu, stigle su do medalje, ali u Srbiji to neće ići. Kristina se tek nedavno vratila rukometu (posle 20 meseci pauze), Ungureanu upravo preživljava porodičnu tragediju, Bradeanu sigurno želi, ali ne može sama puno toga napraviti, čak i ako povremeno blesnu Meirosu i Geiger. Jaka crta sa Maneom i Stancom, uz brzonogu Nechitu, praviće probleme rivalima, ali posle neubedljivih izdanja sa Nemačkom i Srbijom, stari sjaj Rumunki se ne nazire. Budjenje jedino može stići sa tribina „Milenijuma“ gde će se Tadićijeve izabranice osećati kao kod kuće.

RUSIJA

Ne bez razloga, uvek ćemo čuti – Rusija je Rusija. Posle zlatnih godina vladavine planetarnim smotrama(tri uzastopna zlata) usledio je pad, tako da se Ruskinje već tri godine traže na putu ka povratku. Oslobodjene su stega Trefilova, ali filozofija igre koja se toliko dugo forsirala ne može da bude promenjena preko noći. Ruskinje naravno imaju sastav za respekt, uz opasku da im za visok domet treba i više od toga. Postnova je vodja, tu su i iskusne povratnice Sidorova, Sen i Andrjušina. Hmirova i Davidenko su već pokazale zrelost, dok snaga krila leži u nogama Uskove i Kuznjecove. Kroz Vršac će Ruskinje proći, ali put do Beograda imaće dosta naplatnih rampi.

CRNA GORA

Ima li Crna Gora snage da ostane u letu? Ne sumnjajte u to. Fanatizam i srčanost koju ima ova generacija, ne vidja se često. Bojana i Maja jesu otišle, ali pobednički duh iz ove selekcije niko neće lako isterati. Naročito posle odluke Bulatović da ostane na raspolaganju nacionalnom timu. Problem može biti nešto kraća klupa i još uvek nezalečena povreda skočnog zgloba Jovanović, ali Adžićeve devojke odlično znaju kako fantastičnom odbranom nadomestiti svaki nedostatak koji se usput pojavi. Radičević, Barjaktarović, Miljanić, Mehmedović, Knežević i najiskusnija u ovoj postavi, Djokić, dobro znaju kako se pobedjuju „velike“ reprezentacije.

ISLAND

Na veliku scenu kročile su pre dve godine kada su prvi put u istoriji zaigrale na evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj. Ponovile su uspeh odlaskom u Brazil i pri tome uspele da šokiraju veće od sebe plasmanom u osminu finala. Prva je „stradala“ Crna Gora, a zatim i Nemačka i Kina. Na kraju 12. mesto. Zato bez potcenjivanja jer mnogi ni u 24 nisu bili. Istina da prezimena koja se završavaju imenicom „ćerka“, nikome ne ulivaju strah, ali par tih devojaka ima ozbiljne uloge u svojim klubovima u Norveškoj, Danskoj i Nemačkoj. Ako to i ne bude dovoljno za iznenadjenje, Island je svakako kao „zamena Holandije“ već puno dobio.

Raspored:

4.decembar

Crna Gora – Island 18.15

Rumunija – Rusija 20.15

5. decembar

Rusija – Crna Gora 18.15

Island – Rumunija 20.15

7. decembar

Rusija – Island 18.15

Rumunija – Crna Gora 20.15

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball