GRUZIJSKA MISIJA ZA HRVATSKE KADETE - Panza: Želimo da diktiramo tempo - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan GRUZIJSKA MISIJA ZA HRVATSKE KADETE – Panza: Želimo da diktiramo tempo

GRUZIJSKA MISIJA ZA HRVATSKE KADETE – Panza: Želimo da diktiramo tempo

zika.bogdanovic
0 komentar

Hrvatska generacija 1998 najavila je vrhunske rezultate u godinama koje slede osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu prošlog leta u Koprivnici. Selektor Luka Panza poveo je svoje izabranike u Gruziju gde danas počinje Svetsko prvenstvo (prvi meč sa Portugalcima od 8 ujutru),  posle sprovedenih priprema u Francuskoj, Zagrebu i Ivanić Gradu:

  • Generalno sam zadovoljan pripremama i pripremnim utakmicama. Zadovoljan sam energijom koju smo imali tijekom svih treninga. Stalno smo se suočavali sa sitnim ozljedama i netko je bio van stroja, ali možda je to danak naporne sezone jer je većina igrača prvi put u pravim seniorskim vodama. No, unatoč tome smo uspjeli po planu i programu izvući maksimum iz priprema. Tjelesno smo dobro pripremljeni, a tehničko-taktički posloženi kako treba. Vjerujemo da ćemo biti dobri u Gruziji.”

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo odigrano je sedam utakmica. Dve pobede nad Španijom (27:24, 28:27), a nakon toga usledio je put u Francusku i tri susreta protiv domaćina. Prva dva pripala su Francuzima (34:29, 34:32), dok je u poslednjem slavila Hrvatska 33:30. Završetak priprema done je i dve pobede nad Srbijom 32:19 i 30:24.

”Pripremne utakmice su ove godine bile dobre. Imali smo sedam utakmica protiv jakih protivnika. U prvoj fazi igrali smo protiv Španjolaca koji igraju dominantnu i agresivnu obranu. To nam je dobro došlo jer nam je bilo bitno za adaptaciju na cjelokupni trenažni proces na pripremama i zbog toga što  takvu obranu očekujemo na Svjetskom prvenstvu kod mnogih protivnika. U tim utakmicama smo dobro odgovorili i energetski bili na visokom nivou. Zatim smo u drugoj fazi otišli u Francusku gdje smo odigrali tri susreta protiv domaćina. U prvoj utakmici bili smo nezadovoljni prvim poluvremenom, a zadovoljni drugim, dok u drugom susretu je bilo obrnuto. U posljednjem trećem srazu smo bili konkretni i korektni. Imali smo samo jedan pad pred kraj prvog dijela. Ali, nismo išli u Francusku samo odigrati utakmice. U tih šest dana odradili smo pet jakih treninga i podizali svoje tjelesne kapacitete. U posljednjoj fazi protiv Srbije vidjeli smo da smo dobro pripremljeni te smo unatoč smanjenoj rotaciji bili na nivou koji želimo”, osvrnuo se Panza na pripremne susrete.

Hrvatska igra u grupi C zajedno s Portugalijom, Korejom, Poljskom, Brazilom i Argentinom. Poljaci su u poslednjem času zamenili Venecuelu i pojačali grupu: 

  • ”Ulazak Poljske na Svjetsko prvenstvo umjesto Venezuele je malo promijenilo naše planove, ali mi idemo utakmicu po utakmicu. Najviše smo se pripremali za Portugal s kojim otvaramo. Nakon toga je dan pauze pa slijede Koreja i Poljska. Tu je trebala biti Venezuela protiv koje smo imali plan opteretiti igrače koji su imali manju minutažu u prve dvije utakmice te zbog regeneracije igrača, ali u konačnici to neće puno toga promijeniti. Mi znamo koji je naš cilj na Svjetskom prvenstvu. Naš cilj je da u svakoj utakmici probijamo svoje kapacitete i izađemo iz susreta bolji nego što smo ušli. Mislim da će u smislu napretka reprezentacije dobro doći ta Poljska koja nas je na turniru u Bugojnu pobijedila. Imamo energetski dosta zahtjevnu grupu, ali smo pripremljeni na to. Želimo biti ti koji diktiraju tempo.”

Reprezentacija:

Ivan Panjan – RK PPD Zagreb – vratar

Vladimir Gošić – RK PPD Zagreb – vratar

Leon Strbad – RK PPD Zagreb – lijevo krilo

Tomislav Špruk – HRK Karlovac – lijevo krilo

Filip Turčić – RK PPD Zagreb – desno krilo

Dario Raguž – RK Izviđač Ljubuški – desno krilo

Nikola Grahovac – RK Dubrava – kružni napadač

Danijel Papić – RK Balić-Metličić – kružni napadač

Marko Račić – RK PPD Zagreb – kružni napadač

Halil Jaganjac – HC PSG – lijevi vanjski

Daniel Vusić – RK PPD Zagreb – lijevi vanjski

Ivan Koncul – RK Ribola Kaštela – lijevi vanjski

Tin Lučin – RK Zamet – srednji vanjski

Vito Bahtijarević – RK PPD Zagreb – srednji vanjski

Filip Vistorop – RK Zrinski Mostar – desni vanjski

Ivan Martinović – HC Fivers – desni vanjski

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.