Balkan-Handball.com

HET-TRIK: Vardarova peta SEHA kruna!

PIŠE: Uroš Samardžić

Rukometaši Vardara pobedom u finalu SEHA Gazprom lige nad PPD Zagrebom 26:23 (14:12) osvojili su treći uzastopni, odnosno peti ukupno, trofej namenjen pobedniku regionalnog takmičenja.

Četvrti put u samo mesec dana, makedonski šampion uspeo je da nadmudri izabranike Branka Tamšea,  a ovoga puta, pobeda je bila vredna trofeja.  Nije sve počelo dobro po Vardar. Nakon što je Kastelic zabeležio tri intervencije, usledila je kontra nominalnog domaćina, koju je realizovao Mandić, te naterao Paronda da zatraži tajm aut već polse 12 minuta (7:4). Saveti španskog stručnjaka urodili su plodom, a na semaforu sportskog kompleksa „Viktorija“ stajalo je 7:7, nakon što je Dibirov bio precizan .Epitetu „čvrsta“ odbrana trebalo bi dodati i veliki naboj tokom čitavog meča, a posledica toga svakako su dva direktna crvan kartona u prvom poluvremenu. Prvo je na tribine, zbog nepromišljenog starta nad Vlahom, morao Fereira Moraes – bio je to 16. minut. Od  tog trenutka, bivši šampion Evrope stvar preuzima u svoje ruke, a prvu prednost na meču stekao je šest minuta pre odlaska na odmor, kada je prvi u kontri bio Timur Dibirov (10:9). Vardar je 10 sekundi pre kraja ostao bez još jednog igrača, pošto se nakon grubog starta Potočnika, koji je takođe „pocrveneo“, Kristijan Dizinger bolno prizemljio. Nakon višeminutnog ukazivanja pomoći nemačkom igraču, čini se da je u pitanjuteška povreda leve ruke, koji svakako baca senku na slavlje Vardara. Nakon 30 minuta, na semaforu je stajalo 12:14 – u korist branioca titule.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni drugo poluvreme. Zlatko Horvat je sa linije sedam metara doneo Zagrebu izjednačenje (14:14) u 35. minutu, ali od tada izabranici Branka Tamšea nisu uspeli da ostanu u egalu. Iskustvo makedonskog šampiona i mirnoća na popularnom „gerfloru“ donela je ponovnih „+5“, pošto je Šiškarjev iskoristio grešku Zagreba, istrčao kontru a potom i savladao Ristanovića. Nije se predavao hrvatski šampion, te je posle tajm auta šest minuta pre kraja meča, uspeo da priđe na samo gol zaostatka – 58. minut, bilo je 23:24. Ipak, u ključnom momentu susreta, Dejan Milosavljev beleži svoju osmu intervenciju, da bi u narednom napadu, 10-ak sekundi pre isteka vremena Staš Skube svojim petim golom potvrdio dominaciju Vardara u istočnom delu Evrope!

Kada je reč o strelcima, najraspoloženiji u finalu bio je Krištopans sa sedam golova, dok su po pet u ekipi Vardara postigli Skube i Dibirov. Sa druge strane, tri puta su se u listu strelaca upisivali Božić – Pavletić, Horvat i Vlah.

PPD Zagreb: Kastelic 1/1 (4 odbr.), Ristanović 4 odbr., Mrakovcic 4/5, Božić – Pavletić 3/3, Kontrec 1/1, Burić 1/3, Sršen 2/3, Horvat 3/4, Potočnik 1/1, Mandić 2/3, Ravnić 1/2 Bičanić 1/3, Vlah 3/5, Jotić 0/2, Hrstić 0/1, Vekić,

Vardar: Milosavljev 7 odbr., Stoilov 3/4, Popovski , Kristopans 7/10, Dissinger 2/2, Karačić 0/2, Skube 5/5, Kalarash, Kalifa, Čupić 2/4, Dibirov 5/10, Gorbok, Shishkarev 2/2, Ferreira 0/1,    Vojvodić, Kiselev 

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiffimages

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *