Hrvatska unakazila „Eksperte“ i poslala ih kući! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Hrvatska unakazila „Eksperte“ i poslala ih kući!

Maestralnom igrom, reprezentacija Hrvatske poslala je olimpijskog i do malopre, svetskog šampiona, Francusku 30:23 (13:12) kući i zakazala polufinale sa Danskom u petak. Bez Lackovića, Štrleka i Vukovića, „Kauboji“ su uspeli da zadrže najviši mogući nivo igre, a odlična odbrana, te raspucani Duvnjak (10) i Bičanić (4), ostavili su „Eksperte“ u čudu. Nervozni Karabatić, Narsis, Abalo, nisu bili ni bleda senka svog renomea, a jedina kakva-takva pretnja bio je Sorando na „crti“.

Poveli su Francuzi sa 2:0, što se ispostavilo i kao njihovo najviše vođstvo. Odlično je Hrvatsku predvodio Domagoj Duvnjak. Probijao je francusku odbranu, postizao golove, pravio šanse saigračima. Mirko Alilović je zatvorio Abaloa, golovi su stigli i od Vorija,  Hrvatska je u 20. minutu imala 10:6. Uspeli su Francuzi do poluvremena da se vrate u egali (13:12), ali to je kratko trajalo.

Hrvatska odbrana je neutralisala igru bekova tima Kloda Oneste. O tome govore po jedan postignuti gol Karabatića i Narsisa, dok je jedino Fernandez došao do cifre četiri. Tako hendikepirani, „Eksperti“ nisu mogli da priđu golu dobrog Alilovića. Prednost „Kauboja“ se uvećavala, a šlaf na torti, bili su sedmerci Zlatka Horvata, koji je par puta „namagarčio“ Omejera pre poslednjeg sudijskog zvižduka…

6 Comments

 1. dario corazza

  24/01/2013 at 03:52

  idemo do finala

 2. Goran lima

  24/01/2013 at 11:19

  extra dominacija i razbijanje za povijest!!!!!

 3. milos stanic

  24/01/2013 at 12:23

  BRAVO HRVATSKA,SVAKA CAST,SRECNO.

 4. Šibenik

  26/01/2013 at 02:46

  Svaka cast na komentarima,ali i Danci su naplatili dug

 5. Šibenik

  26/01/2013 at 02:55

  A najgore su mi ove utakmice tipa protiv Slovenije,Madjarske,Poljske,Srbije itd.dosadile su nan vise bronce sa SP-a ali sa ovako dobrin Dancima a neshvatljivo loson nason repkon nismo imali ni š od šanse e sad skupit glave i dobit napaljene Slovence jet ipak in je ovo povisna utakmica bronca u ovakvon okruzenje vrhunskih ekipa je velika stvar pa i za nas ali fali nan svjetsko zlato jet 15 medalja je u riznici ali nema sa SP-a zlata.
  Sritno momci osvojite broncu pokazite karakter koji imate.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *