Goluža pred Nexe: Ovakve utakmice se dobijaju glavom! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanHrvatska Goluža pred Nexe: Ovakve utakmice se dobijaju glavom!

Goluža pred Nexe: Ovakve utakmice se dobijaju glavom!

Marko Marjanović
0 komentar

Pred ekipom PPD Zagreba je utakmica koja mu može doneti novu šampionsku titulu. Novo gostovanje Nexeu na programu je u nedelju od 20.00 – trenutni bodovni odnos u relansi koja će odlučiti šampiona je 4:2 za PPD Zagreb, što znači da bi branilac titule eventualnim trijumfom prvi stigao do šest bodova i osvojiti naslov.

Iz redova branioca titule poručili su sledeće:

  • Mislim da su igrači svjesni važnosti utakmice. Dobro smo se pripremili, neke detalje ćemo promijeniti, ali svakako moramo biti spremni na jedan visok intenzitet igre koji će nam domaćin nesumnjivo pokušati nametnuti. Brzi centri i kratki napadi u tranziciji njihov su forte, atmosfera će ih nositi i zato moramo ostati hladne glave. Govorim svojim dečkima da se ovakve utakmice igraju i dobivaju glavom, ne srcem i emocijama. Moramo biti hladnokrvni, fokusirani na naš plan igre i ne obazirati se na atmosferu u dvorani koja će već tradicionalno biti užarena. Ne želim da moji igrači reagiraju na atmosferu negativno, ne želim razgovore sa sucima, već samo maksimalnu koncentraciju na ono što smo došli obaviti. U ovakvim utakmicama odlučuju detalji i stoga fokus mora biti na maksimumu. Na atmosferu u dvorani mi ne možemo utjecati, ali ključno je da na istu ne reagiramo – poručio je trener Slavko Goluža.
  • Atmosfera u ekipi je kao i uvijek dobra, a nakon pobjede u srijedu rekao bih još i bolja. Želimo u nedjelju završiti započeti posao i osigurati novi naslov prvaka Hrvatske. Utakmica će biti teška, kao uostalom i svaka koju igramo s Nexeom. Nekih velikih tajni ne bi smjelo biti. Ovo je četvrti put u sezoni da igramo s njima i mislim da smo se dobro pripremili. Smatram da smo kvalitetnija ekipa, te da bismo trebali pobijediti sutra. Recept za pobjedu je ponoviti ono što smo većim dijelom radili na utakmici u Zagrebu. Trebamo dobro čuvati loptu, ne dopustiti im da nam cjepkaju napade. Oni će nastojati biti žestoki u obrani, ne dopustiti našem napadu na se razmaše i kroz tranziciju koja je njihov zaštitni znak doći do što više lakih pogodaka. Očekujem da će oni inzistirati na visokom tempu kroz čitavu utakmicu, da će biti agresivni u obrani i da će nas na taj način pokušati pobijediti. Na nama je da odigramo strpljivo, smireno i pametno i da pokažemo da smo bolja ekipa – poručio je Nikola Grahovac.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball