Balkan-Handball.com

Obrvan: Hvala Bogu da je gotovo, ovo nije bilo normalno izdržati!

Najduža i najturbulentnija sezona u istoriji hrvatskog rukometa završena je duplom krunom PPD Zagreba. Nedelju dana nakon osvajanja titule, „Plinari“ su savladali najvećeg rivala Nexe i u finalu naconalnog Kupa u Poreču, osvojivši tako 27. trofej u ovom takmičenju.

Sezona PPD Zagreba koja je pretila da postane jedna od najlošijih u istoriji, preokrenula se tek dolaskom trećeg trenera, Ivice Obrvana. Nekadašnji selektor Makedonije, a sada Bosne i Hercegovine, uspeo je da izvuče maksimum iz tima i u potpunosti ostvari ciljeve kluba trofejima u domovini.

Obrvan je i treći put u poslednjih mesec i po dana slavio pobedu nad „Gromovima“. U finalu Kupa, rezultat je bio 26:21. 

-Hvala Bogu da je ovo sezona konačno završena, za nas na najbolji način, sa dva trofeja. Ovo nije bilo normalno izdržati, sve prekide, odlaganja, treninge i čitav rad u pandemijskim uslovima. Moram čestitati ekipi Nexea. U ovakvim uslovima, na kraju najduže sezone u istoriji, kada smo svi ostali „prazni“, odigrali su odličnu utakmicu. Isto mogu reći i za svoj tim. Očekivano, bilo je puno grešaka na obe strane, što je potpuno normalno ako uzmemo u obzir koliko smo svi umorni i psihički potrošeni. Bilo je teško u finalu, igrali smo i mi i oni bez nekoliko povređenih igrača koji su nam jako bitni. Uzevši sve u obzir, zasluženo smo pobedili. Predstoji nam jako kratak odmor, svega tri i po nedelje, jer krećemo vrlo rano sa treninzima zbog obaveza u avgustu – rekao je Ivica Obrvan nakon finala.

Obrvan, Tamše, Mandić & Mrđenović nakon finala Kupa Hrvatske

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *