Obrvan nakon derbija: Nemam šta da zamerim momcima, jako lepa i korektna utakmica – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Obrvan nakon derbija: Nemam šta da zamerim momcima, jako lepa i korektna utakmica

Nakon čak 15 godina potpune dominacije u domaćim okvirima, PPD Zagreb je doživeo poraz u domaćem šampionatu. Nexe je večeras u Našicama prekinulo neverovatan niz nepobedivosti šampiona, koji je poslednji put položio oružje u ovom takmičenju davne 2007. godine pred ekipom Osijeka. 

„Gromovi“ su zasluženo slavili u prvom ovosezonskom derbiju, 30:29 (16:14).

Ivica Obrvan imao je velikih problema u pripremi utakmice, smatra da se to odrazilo i na derbi, iako je naglasio kako u tome ne želi tražiti izgovore.

  • Čestitam Nexeu na zasluženoj pobedi, kao i ljudima koji su nakon dužeg vremena ispunili dvoranu i stvorili pravi rukometni ambijent. Prva utakmica u seriji koja sledi pripala je njima. Dobro smo otvorili utakmicu ali nakon toga smo popustili u odbrani i dopustili igračima Nexea da prelagano zabijaju golove. Osetilo se u našoj igri jako puno problema sa kojima smo poslednjih dana bili opterećeni. Nedostajala su nam tri-četiri igrača. Nije opravdanje, ali moram to spomenuti. „Skrpili“ smo Mandića koji sa tom nogom nije mogao dati više, Srna je odigrao prvu utakmicu nakon mesec dana, ali na njemu se videlo da se muči – kazao je Obrvan, i dodao:

  • U jednom kvalitetnom izdanju Nexea tokom svih 60 minuta, na kraju smo uspeli smanjiti minus na jedan gol, i za taj moral i borbenost pohvaljujem ekipu. Međutim, za bolji i pozitivniji rezultat trebalo je ipak nešto više večeras. Kompletniji sastav i bolja realizacija zicera, pre svega. Ipak ne mogu ništa zameriti igračima. Čestitam im na zalaganju i energiji koju su uložili, jednako kao i svim igračima Nexea. Lično mi se svidela utakmica, prštalo je od energije i jakih duela, ali je sve bilo vrlo korektno – zaključio je trener PPD Zagreba.

https://www.youtube.com/watch?v=OURogcsJ3Fs&feature=emb_title

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *