PPD Zagreb ubedljiv, Nexe se provuklo u Varaždinu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

PPD Zagreb ubedljiv, Nexe se provuklo u Varaždinu!

Dva kandidata za titulu u Hrvatsku sačuvala su maksimalan učinak i nakon četovrtog kola Lige za prvaka. U duelu PPD Zagreba i debitanta u doigravanju, Sesveta, nije bilo nikakve dileme 36:22 (20:12), dok je Nexe imalo mnogo teži zadatak na gostovanju Varaždinu, 27:28 (14:13).

Našičani su imali dosta loš dan, ali su uspeli da opravdaju ulogu favorita, i to tek u poslednjim trenucima meča. Sjajni domaćin, koji je tokom prvog poluvremena vodio i sa četiri razlike, imao je poslednji napad na utakmici i priliku da izjednačenje, ali je Mihajlo Radovanović zaustavio pokušaj Jurice Vidačeka neposredno pre poslednjeg oglašavanja sirene.

RK Varaždin – RK Nexe 27:28 (14:13)

GRK Varaždin: Črnila, Taći 4, Budinski 3, Šagij 4, Šestak 2, Vincek, Mihaljević 2, Tompić, Trojko 3, Divjak 1, Meštrović , Grubišić 1, Vidaček 4, Kranjec 1, Puček 2

Trener: Damir Turković

RK Nexe: Mileta 2, Mrđenović, Barišić Jaman, Car ( 0brane), Radovanović 1 ( obrana), Jelinić 6, Vida 1, Manci Mičević, Severec 3, Markušić 2, Pešić, Kević 9, Rodin 2, Tomić, Jaganjac, Pribetić 2

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: GRK Varaždin 2/2, RK Nexe 5/6

Isključenja: GRK Varaždin 4 minuta ( Vidaček 2′, Vincek2′), RK Nexe 2 minuta (Mileta)

Mnogo lakši posao imao je branilac titule PPD Zagreb, koji je posao protiv Sesvetea, koji sa klupe predvodi njihov nekadašnji trener Silvio Ivandilja, završio još u prvom poluvremenu, a da će tako biti nagovešteno je startnom serijom od 6:1. 

Najefikasniji u pobedničkim redovima ponovo je bio David Mandić sa devet golova, uz dobru rolu golmanskog tandema Ašanin (10) – Ristanović (4). Na drugoj strani, istakao se Danijel Vusić sa sedam pogodaka.

FOTO: rknexe.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *