Balkan-Handball.com

Hrvatski rukometni brend nastavlja svoj put – Peto leto golmani u Makarskoj i Tučepima

Petu godinu zaredom se u Makarskoj i Tučepima sprema prava letnja rukometna euforija. Kamp rukometnih golmana, postao je jedan od najprepoznatljivih rukometnih projekata u regionu, a što se tiče čuvara mreže, pandan ne postoji u rukometnom svetu. Od 17. do 23. juna će i ove godine mladi golmani iz svih krajeva sveta radiće sa svojim idolima – legendama među stativama u sjajnom ambijentu obale Jadrana. z godine u godinu Kamp golmana u Tučepima, podiže nivo i pravi je hrvatski rukometni brend.

Kako i ne bi, kada godinama sa polaznicima Kampa rade imena poput Tijeri Omejera, Kaspera Hvita, Mirka Bašića, Mirka Alilovića, preko Nikole Blažička, Marina Šege, Vlatka Đonovića, Vladimira Vujovića, Nebojše Grahovca, Enida Tahirovića i drugih. Dobar glas se daleko čuje, pa tako će narednog leta na obalu Jadrana, samo zbog rukometnog usavršavanja stići 80 golmana od Ex-Yu regiona preko Francuske , Njemačke , Norveške , Finske , Italije , Turske , Rusije, pa sve do zemalja sa drugih kontinenta, USA , Kenije , Egipta i tako redom.

Kapaciteti Kampa rastu iz godine u godinu, pa ne bi čudilo ako bi u narednom periodu došlo i do premeštanja ovog projekata negde drugde:

– Prvi je grad Split pokazao veliki interes, no jako mali broj smještajnih jedinica koji je kronični problem grada Splita je zaledio cijelu priču. Također grad Omiš je pokazao interes s obzirom da su također idealno mjesto za održavanje ovakvoga događaja uz dvije nove rukometne dvorane koje su u izgradnji, no sa dvoranama je sve stalo nitko ne može garantirati kada će biti u funkciji što za ovakav projekt čini jako veliki faktor. Tučepi i Makarska su idealno mjesto za održavanje ovoga kampa s obzirom na sve uvjete počevši od smještaja , plaža za kupanje , klime, no veliki problem će u budućnosti predstavljati dvorana s obzirom da je samo jedna a mogućnosti kampa odnosno kapacitet iz godine u godinu raste odnosno povećava se potražnja no tko zna što će se sve u budućnosti dogoditi možda sadašnja lokacija ostane trajna i kamp se produlji na 15 dana a možda dodje i do premještanje no za sada sve ostaje kako je – Tučepi i Makarska – zaključuje Mario Čaljkušić, vođa projekta i organizator Kampa.

makarska_basicS obzirom da će narednog leta biti petogodišnjica Kampa, u pripremi je i organizacije jedne lepe priče, kakvu svi njegovi gosti zaslužuju, ali o tome će uskoro biti više informacija.

Službena web stranica kampa
www.handball-goalkeeper.com

One Comment

  1. Pingback: Stefan Krečmar igra humanitarni meč u Makarskoj narednog juna | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *